Amenajarea casei

#craciun #decoratiuni #culori

De unde te inspiri pentru alegerea decoratiunilor de Craciun

Daca nu iti place Craciunul traditional, atunci vei cauta o noua imagine despre cum trebuie sa arate casa ta de sarbatori. Adesea, insa, este foarte greu sa stii de unde sa pornesti pentru a gasi combinatia potrivita de culori, care sa vorbeasca despre tine si despre familia ta. Priveste in jurul tau: exista multe lucruri care sa te inspire pentru a gasi cele mai frumoase culori pentru decoratiunile de .

Pentru armonie, decoreaza intreaga ta casa in schema de culori aleasa. Nu este nevoie sa fie aceleasi decoratiuni peste tot, dar trebuie sa fie repetate culorile alese in toate camerele, pentru a pastra unitatea. Astfel, vei aduce atmosfera de sarbatori in casa ta.
 

Culorile obisnuite ale casei tale


Canalizeaza-ti atentia asupra culorilor din design-ul interior al casei tale. Cum arata casa ta pe tot parcursul anului? Care este nota dominanta? Odata ce stii raspunsul la intrebare nu mai trebuie decat sa gasesti , potrivite pentru sarbatori, si vei obtine astfel schema de culori pentru decoratiunile de Craciun. De exemplu, daca bejul sau cremul este culoarea dominanta, atunci combina-le cu rosu si verde sau rosu si albastru si vei obtine o paleta de culori in spiritul Craciunului.

Tine cont de faptul ca o casa cu un design in culori calde este bine sa fie decorata tot in nuante calde. Vei folosi, asadar, tonuri de rosu, auriu etc. O casa in in alb si negru poate fi decorata cu succes in nuante de alb, argintiu si cu piese din sticla. Dimpotriva, in acest caz este mai putin fericita alegerea unei scheme rustice de culori.

De asemenea, tine cont de culorile accesorilor din casa: veioze, perne, vaze, tablouri etc. O canapea cu perne portocalii si verzi ar putea sa te duca cu gandul la o combinatie de culori pentru brad in verde si portocaliu.


Sursa foto: past-impressions.co.ukCulorile de pe un material textil


Daca ai un material textil cu totul deosebit, se poate ca acest obiect sa-ti inspire decoratiunile pentru Craciun.

De exemplu, poate sa fie vorba despre o fata de masa cu model cu fungi de zapada. Fulgii pot deveni tema ta pentru decorarea casei . Vei alege ghirlande argintii, globuri cu fulgi de zapada desenati pe ele, ornamente ca de gheata, ciucuri de sticla etc.


Culorile Craciunului din copilarie


Da viata unei amintiri frumoase de Craciun folosind o schema de culori care sa readuca in prezent acea amintire. Poate fi vorba despre un glob din bradul de Craciun care te fascina cand erai mic, poate fi vorba despre un cadou primit sau orice altceva. Pornind, de exemplu, de la un glob rotund si argintiu ai putea face decoratiunile pentru casa ta in alb si argintiu. Privindu-le, ele iti vor aminti de acele momente frumoase din trecut.


Culori alese din teme de Craciun preferate


Urmeaza-ti instinctul pentru a gasi combinatia potrivita de culori. Care ar fi tema ta preferata pentru Craciun? Poti alege o tema Mos Craciun, cu reni, spiridusi, cadouri, cu Mosul in miniatura etc. Culorile de baza sunt rosu, verde, alb, dar poti folosi cam toate culorile posibile in ceea ce priveste cadourile micute, sub forma de cubulete, prinse de ghirlande.

Sursa foto: reigninggifts.com

Daca preferi o tema rustica, vei alege culorile pamantului, precum maro si verde, pigmentate cu magia auriului. Pentru o tema feerica, de basm, alege alb, argintiu si auriu.

 

Un ornament de suflet


Un obiect simbolic de Craciun, transmis din generatie in generatie, poate constitui inspiratia ta.

Daca ai un ornament vechi de Craciun, cu incarcatura sentimentala, fa-l sa fie obiectul central. Il poti prinde intr-o coronita de brad, pus in mijlocul mesei de Craciun. Culorile lui vor fi si culorile decoratiunilor casei. De exemplu, daca ai un ingeras cu roba alba si aripioare aurii, tema decoratiunilor tale va fi una feerica, in alb si auriu, la care poti adauga orice alte culori.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare