Amenajarea casei

#constructie casa #vacanta #casa #casa de vacanta

De la casute de camping, la vile in toata regula: 4 idei excelente pentru o casa de vacanta!

Stilul arhitectural minimalist al casutelor de camping se dovedeste adaptabil si unor imobile mai spatioase. Constructiile cu acoperis inclinat si unghiuri ascutite revin in forta demonstrand ca, sub acoperisul lor, se gasesc spatii care pot fi puse in valoare de ingeniozitatea arhitectilor si a designerilor. Iata mai jos exemple pentru o casa de vacanta perfecta!

Compartimentare eficienta

Unele constructii sezoniere asezate pe plajele din diverse colturi ale lumii iau acum forme moderne, adaptate ideei de confort din secolul XXI folosind fundatiile mai vechilor casute de camping. Acoperisul suprainaltat in acelasi unghi ascutit a permis folosirea eficienta a spatiului ridicat pe trei nivele. Peretii din sticla ai intrarii asigura luminozitatea camerelor, dar lasa si impresia de spatiu deschis, accentuata de amplasarea in fata constructie a unei terase suprainaltate cu piscina.

Triunghi natural

Pentru o casa de vacanta la munte, poti opta pentru un "triunghi natural" inbracat aproape in totalitate in lemn. Amplasata in mijlocul naturii, casa foloseste intr-un mod elegant elementele naturale de constructie, spatiul interior fiind protejat de usile masive de lemn care asigura inchiderea ermetica a terasei acoperite. Zona construita este completata de o terasa de lemn suprainaltata. Are avantajul de a putea fi amplasata pe loturi mici de teren.

Spatii utile la tot pasul

Amplasata pe versantii muntilor sau in bataia brizei de la malul marii, o casa de vacanta de dimensiuni reduse trebuie sa speculeze orice colt liber din incaperi.

Astfel, pe interior, aceste modele de case de vacanta reduc din spatiul alocat cailor de acces pe verticala, lasand loc pentru amenajarea unor locuri de odihna in locuri neconventionale. Paturile pornesc de la nivelul podelei pentru a diminua handicapul inaltimii reduse a camerelor.

Adaptare pentru zona urbana

In ciuda designului tipic satelor de vacanta si zonelor de camping, locuinte inspirate de forma literei A isi dovedesc utilitatea si in zonele urbane.

Pentru loturile de teren reduse ca dimensiuni, acest tip de constructie se dovedeste ideal. Zonele de utilitate comuna - baie, bucatarie, living - sunt completate de dormitoarele amplasate la etaj si in mansarda, lasand loc pentru o curte spatioasa in fata casei. De aceasta data, materialele de constructie alese au fost caramida, lemnul si tigla clasica pentru acoperis.

Sursa foto: homedit.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea