Amenajarea casei

#apartament la ultimul etaj #apartament

De ce sa-ti cumperi un apartament la ultimul etaj

Cauti sa iti cumperi un apartament si fugi de ultimul etaj? E bine sa stii ca piata vanzarilor de apartamente in capitala este destul de vasta cat sa ii multumeasca pe toti, dar ofertele cu locuinte situate la ultimul etaj sunt, de cele mai multe ori, ocolite. Exista o serie de idei preconcepute despre locuintele de la ultimul nivel, dar nu ar trebui sa le iei in seama, ci mai degraba sa te gandesti la avantajele de a locui intr-un apartament fara vecini deasupra. Ne-am gandit sa iti venim in ajutor si sa iti prezentam principalele motive pentru care nu ar mai trebui sa ocolesti anunturile imobiliare cu locuinte la ultimul etaj.

 

E mult mai liniste

Imagineaza-ti ca vei scapa de zgomotul produs de vecinii care folosesc liftul sau urca pe scari. in afara de apartamentul in care vei sta tu, vor mai exista maximum trei familii cu care vei imparti etajul, iar asta inseamna ca traficul va fi extrem de redus pe perioada unei zile. In afara de acest aspect, deasupra locuintei tale nu va mai fi niciuna, ceea ce inseamna ca vei scapa de pasi pe parchet la ore tarzii, de sunet de mobila mutata in zilele in care stai acasa sau de copii care alearga prin casa. Chiar si zgomotul de afara va fi mai redus ca intensitate, pentru ca strada si traficul vor fi la o distanta mult mai mare de tine decat de celelalte apartamente.

O priveliste mai ampla

Apusurile si rasariturile vor fi mult mai spectaculoase si te vei putea bucura de ele de la balconul apartamentului tau. Vei putea vedea aproape tot orasul daca blocul in care te vei muta este mai inalt decat cele din jurul sau. Ce poate fi mai relaxant decat sa iti inchei ziua cu un ceai si o linie a orizontului interminabila? Un alt beneficiu al apartamentului la ultimul etaj este ca vei avea parte de mai multa intimitate, in acelasi context in care blocul tau este singurul de tip turn din zona, pentru ca nu vei mai avea tot timpul grija de a trage draperiile, ca sa nu ai senzatia ca esti mereu sub privirile vecinilor.

Costuri mai mici la incalzire

Fizica spune ca la un nivel mai inalt se aduna mai multa caldura decat in situatia in care esti mai aproape de pamant. Asta se va intampla si daca vei locui la ultimul etaj, iar iarna nu vei mai avea de platit facturi uriase la intretinere sau la gaz. Ce-i drept, in sezonul estival te vei confrunta cu o temperatura mai ridicata, dar cu ajutorul unui aparat de aer conditionat te vei putea bucura de confort si atunci cand termometrele vor arata 40 de grade la umbra.

Mai multa lumina

Pentru ca nu vei mai avea alte obstacole in calea soarelui, te vei putea bucura de lumina naturala pe tot parcursul zilei. Asadar, vechiul proverb romanesc care spune ca unde nu intra soarele pe geam va intra doctorul pe usa se va aplica intocmai si pentru tine si familia ta. Mai mult decat atat, daca lucrezi de acasa, randamentul tau va fi cu mult mai ridicat dat fiind faptul ca nu vei folosi lumina artificiala pentru a putea duce la indeplinire sarcinile pe care le ai la locul de munca.

Mai putini daunatori

Din nefericire, multe din cartierele bucurestene se confrunta cu problema daunatorilor. Poti sta linistit pentru ca acestea ajung mai greu la ultimele etaje.

Miturile care spun ca toate apartamentele de la ultimul etaj sunt condamnate la problemele cu mucegai sau igrasie pot fi desfiintate oricand, mai ales daca blocul a fost anvelopat.

Sursa foto: Shutterstock.com via Digital Workforce

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea