Amenajarea casei

#reconditionare mobila #mobila veche #mobila #mobilier

De ce nu ar trebui sa arunci mobila veche

Multi dintre noi avem acasa mobila veche ramase de la bunicii sau parintii nostri. De multe ori, aceste obiecte nu se potrivesc cu restul mobilierului din casa noastra sau sunt pur si simplu prea uzate pentru a fi folosite in siguranta. Totusi, nu ar trebui sa te grabesti sa arunci mobila veche la gunoi. Exista multe moduri in care aceasta poate fi folosita sau iti poate aduce un venit frumusel.

Evalueaza mobila

In primul rand ar trebui sa iti dai seama cat de veche este mobila ta de fapt. Unele obiecte vechi de mobilier pot fi destul de scumpe, in functie de vechime, materialul din care sunt facute si conditia in care se afla. De axemplu, mobila produsa inainte de anii `60 este foarte apreciata, deoarece are sanse mai mari sa nu fie produsa in masa. Acest lucru ii da un caracter unic, mai ales daca este reconditionata corect. In plus, mobila veche produsa manual poate fi chiar mai rezistenta decat cea moderna. Asadar, daca nu vrei sa pastrezi mobila veche, s-ar putea ca un colectionar sa fie interesat de ea. Du obiectul de mobilier la un specialist care il poate evalua pentru a-ti spune care este valoarea lui reala.

Reconditionarea

Fie ca vrei sa o pastrezi sau sa o vinzi, este indicat sa reconditionezi mobila veche. Cand vine vorba despre reconditionat multi dintre noi se gandesc la aspect. Acesta este un element  important, mai ales atunci cand incerci sa integrezi un obiect vechi intr-o camera mobilata modern. In timpul procesului de reconditionare se poate opta pentru modernizarea mobilei prin alegerea unei vopsele potrivite, sau folosirea unor materiale moderne, precum cromul, aluminiul, etc. Cu toate acestea, trebuie tinut cont de faptul ca modernizarea unui obiect vechi de mobilier va duce la pierderea farmecului ei original si la scaderea valorii in cazul unei eventuale vanzari.

Desi aspectul mobilei este important, acesta nu este singurul element de care trebuie sa tii cont. Intgritatea obiectului de mobilier este foarte importanta, deoarece ea determina daca el poate fi folosit in siguranta sau nu. Timpul este dusmanul tuturor lucrurilor, inclusiv al mobilei. Lemnul se poate degrada sau poate fi atacat de paraziti, umezeala, mucegai si altele. Este important sa verifici atent structura lemnoasa si incheieturile. In cazul in care obiectul de mobilier contine materiale textile, acestea ar trebui indepartate pentru a verifica starea lemnului de dedesubt.

Este recomandat sa apelezi la ajutorul specialistilor pentru reconditionarea mobilei. Daca nu ai cunostiintele si uneltele necesare, poti produce defecte obiectului de mobilier, ceea ce ii va scadea valoarea.

Fii creativ

In final, daca ai evaluat mobila si ai ajuns la concluzia ca nu este suficient de valoroasa pentru a merita o reconditionare, o poti folosi in alt scop decat cel original. De exemplu, un vechi dupal poate fi transformat intr-un raft pentru sticle de vin, doua sau trei scaune vechi pot forma o banca sau o canapea, etc. posibilitatile sunt nelimitate

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului