Amenajarea casei

# bucatarii ieftine #mobila ikea # catalog ikea 2016 #decor bucatarie # catalog ikea #mobila bucatarie

De ce bucataria este inima fiecarei locuinte. Idei de amenajare de la IKEA

Bucataria este, in cazul celor mai multe familii din Romania si nu numai, punctul central al locuintei, locul unde se intalnesc toti membrii familiei, prietenii, chiar si musafirii ajung intr-un final tot in bucatarie pentru a mai povesti cate ceva. In aceste conditii, amenajarea bucatariei devine un punct esential in amenajarea casei. 

Se pare ca la acelasi lucru s-au gandit si designerii IKEA cand au lansat noul catalog 2015-2016. "Dacă în trecut bucătăria juca rolul tradițional al camerei pentru gătit, astăzi îndeplinește mai multe funcții. Este un spațiu în care ne adunăm alături de familie și prieteni, acolo unde copiii își fac uneori temele, hobby-urile prind viață și unde ne întâlnim să ne bucurăm de momentele speciale petrecute împreună în fiecare zi", au explicat reprezentatii companiei.

De asemenea, potrivit unui studiu recent al IKEA, 74% dintre bucureșteni sunt curioși să testeze noi feluri de mâncare. Totusi, deși 79% au încredere în calitățile lor de bucătari, doar 22% dintre bucureșteni gătesc acasă în timpul săptămânii. Mai mult de jumătate dintre aceștia (58%) spun că timpul este principalul motiv pentru care ajung să renunțe la gătit. 

Chiar daca nu poate rezolva problema timpului, compania si-a propus sa rezolve problema spatiului. Iata si cateva idei pentru bucatariile voastre, cu preturi pornind de la 1.600 de lei. De altfel, preturile din noul catalog sunt mai mici decat cele de anul trecut si, potrivit aceleiasi surse, nu se vor modifica in anul care vine decat "in jos". 

"Sărbătorim lucrurile care fac viața în jurul bucătăriei să fie mai armonioasă și ne facem timp pentru lucrurile mici care fac marile diferențe. În paginile catalogului de anul acesta au prioritate bucătăriile, produsele pentru gătit și servit, precum și produsele din departamentul IKEA FOOD. Este o temă care ne place și credem că este extrem de relevantă și actuală pentru români,” a declarat Daniela Stoican, PR Manager IKEA România.

Noul catalog cuprinde idei variate pentru personalizarea și organizarea bucătăriei – de exemplu, șinele de perete și rafturile deschise transformă o bucătărie mică într-o bucătărie încăpătoare prin folosirea fiecărui centimetru, până la tavan.

Interesant in noul catalog este felul in care sunt prezentate ideile de amenajare. Astfel, fiecare imagine este insotita de o schita si de un mic rezumat al spatiului necesar pentru o astfel de amenajare. In plus, poti explora cu ajutorul smartphone-ului bucatariile si spatiile amenajate intrand in aplicatia dedicata. 

De asemenea, un accent deosebit este pus pe accesoriile din bucatarie. De la vesela, la obiecte de decor, idei practice pentru organizarea mancarii, condimentelor etc. 

Noul catalog va fi distribuit in Bucuresti si in localitatile din apropiere incapand cu 17 august. 

Fptografii: Ikea

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului