Amenajarea casei

#curatenie casa # curatenie baie #solutii de curatat #dormitor

Curatenie in mai putin de o ora: dormitorul si baia

Fie ca este vorba despre curatenia de dupa perioada sarbatorilor, fie ca ti-ai propus, pur si simplu, sa faci curat in toata casa, afla ca nu este neaparat nevoie sa petreci ore in sir implicat in aceasta activitate. Tot ce trebuie sa faci este sa te organizezi si sa te misti repede! Cum faci curat in dormitor si in baie in mai putin de o ora, afla in continuare!
 

Curatenia in dormitor


Iata ce ar trebui sa faci pentru ca procesul de curatenie in interiorul dormitorului sa nu iti ia mai mult de 15 minute.

Curatenie, in mare. Intr-o prima faza, baga perdelele si draperiile murdare la spalat, la fel si hainele purtate. Apoi, aduna obiectele inutile imprastiate prin camera si prin dulap si arunca-le la gunoi. Arunca gunoiul si, la final, intreprinde alte cateva mici actiuni care sa iti transforme incaperea intr-una ca de hotel - fara obiecte inutile, care creeaza impresia de haos.

Fa patul. Dupa ce ai scapat de obiectele murdare si de cele care iti aglomerau inutil dormitorul, treci la aranjarea patului. Baga cearsaful sub saltea, ridicand cu o mana unul dintre colturi si indesand materialul cu cealalta. Este mai simplu si mai rapid decat sa irosesti timp pretios incercand sa bagi cearsaful la fiecare dintre capetele saltelei.

Scapa de praf. Foloseste o carpa din microfibra si incepe dintr-un colt al incaperii, miscandu-te in sensul acelor de ceasornic. Curata de praf fiecare suprafata, insa nu insista - o singura miscare inainte-inapoi ar trebui sa fie suficienta.

Aspira. Dupa ce tot praful din dormitor a ajuns pe podea, a venit momentul sa aspiri. Incepe din spatele camerei si da cu aspiratorul, indreptandu-te catre usa. Miscarile tale ar trebui sa fie ferme, astfel incat sa elimine toata murdaria de pe podea si, mai ales, din covor. Pentru a economisi timp, nu da de doua ori cu aspiratorul pe aceeasi suprafata: o singura miscare ferma ar trebui sa fie de ajuns.
 

Curatenia in baie


Urmatoarea incapere ar putea fi baia. Nici aici nu ar trebui sa stai mai mult de 15 minute. Iata cum ai putea sa faci curat cat mai repede:

Pregateste-te . Aplica solutie universala de curatat pe chiuveta, cada si piese de mobilier si las-o sa actioneze.

Curata toaleta. Adauga o cantitate mica de bicarbonat de sodiu in vasul de toaleta, freaca temeinic cu peria, dupa care trage apa. Apoi, aplica solutie universala de curatat pe o carpa din microfibra si curata exteriorul toaletei si rezervorul de apa.

Sterge oglinda. Pulverizeaza solutie pentru curatarea geamurilor pe suprafata oglinzii, incepand din partea de sus, dupa care sterge cu miscari circulare.

Intoarce-te la chiuveta. Foloseste o periuta veche de dinti pentru a freca suprafetele greu accesibile. Apoi, incepand din spate, curata colturile, miscandu-te pe orizontala.

Curata dusul si cada de baie . Nu este nevoie sa petreci foarte mult timp aici, concentrandu-te asupra tuturor detaliilor - sterge dusul si cada rapid cu o carpa umeda, dupa care trage perdelele.

Sterge pardoseala . La final, sterge pardoseala baii cu ajutorul unui mop din microfibra. Incepe din spatele incaperii si indreapta-te catre usa.

Sursa foto: gharexpert.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului