Amenajarea casei

#curatenie casa #curatenie in bucatarie #sufragerie #curatenie #bucatarie #spalatul vaselor

Curatenie in mai putin de o ora: bucataria si sufrageria

Programul saptamanal incarcat nu iti permite adesea sa realizezi o curatenie generala in interiorul casei, asa cum ti-ai dori. Iar cand musafirii isi anunta prezenta iminenta, este esential sa reusesti sa iti pui la punct locuinta in cel mai scurt timp. Daca ai aflat deja cum sa faci curat rapid in baie si dormitor, afla cateva trucuri pentru a face curatenie in mai putin de o ora si in bucatarie si sufragerie !

 

Curatenie in bucatarie


Bucataria este un spatiu care se murdareste rapid, insa care poate fi igienizat intr-un timp la fel de scurt. Mai precis, pentru o curatenie fulger in aceasta zona a casei, iti vor fi necesare aproximativ 15 minute.

Spala vasele. In cazul in care in chiuveta ai uitate cateva vase murdare, apuca-te de ele la inceputul procesului de curatenie in bucatarie. Ai doua variante: fie le speli de mana, fie pui in functiune masina de spalat vase (solutie care te va ajuta sa economisesti minute pretioase).

Scapa de dezordine. Acorda cateva minute organizarii bucatariei. Cu alte cuvinte, pune fiecare lucru la locul lui si nu uita sa le arunci la gunoi pe cele care nu iti mai folosesc. Cu cat blaturile bucatariei sunt mai goale, cu atat spatiul pare mai curat.

Razuieste suprafetele murdare. Aragazul si zona din jurul acestuia sunt adesea cele mai afectate de murdarie. Inlatura grasimea arsa si insista asupra petelor incapatanate.

Curata blaturile. Cu o carpa din microfibra si o solutie universala de curatare, sterge blaturile din bucatarie, incepand cu partea din spate.

Sterge electrocasnicele. Urmatorul pas este curatarea electrocasnicelor (frigider, cuptor, masina de spalat vase etc.) cu o carpa umeda.

Curata podeaua. La final, matura podeaua, din spatele bucatariei inspre usa, si, apoi, sterge-o cu un mop imbibat in apa si solutie de curatat , mentinand sensul.
 

Curatenie in sufragerie


Ultima incapere de care ar trebui sa te ocupi este sufrageria. Curatenia in locul in care iti primesti invitatii iti va rapi circa 15 minute.

Elimina dezordinea. Primul pas catre o sufragerie curata este eliminarea dezordinii. Pune fiecare obiect la locul sau si arunca-le pe cele nefolositoare. DVD-urile si revistele, de pilda, ar trebui aranjate in teancuri si, apoi, puse intr-un sertar, respectiv, pe masuta de cafea.

Sterge praful. Incepe dintr-un colt al camerei si sterge praful initial de pe piesele de mobilier din partea de sus, continuand cu cele de jos. Foloseste o singura miscare inainte-inapoi, suficienta pentru ca praful sa ajunga pe podea.

Curata suprafetele din sticla. Geamurile si vitrinele pot fi curatate cu o carpa din microfibra si un spray pentru acest tip de suprafete. Sterge cu miscari circulare, din spate in fata.

Aspira. In cele din urma, nu iti mai ramane decat sa dai cu aspiratorul. Pentru ca procesul sa fie eficient, ideal ar fi sa incepi din partea din spate a camerei, indreptandu-te catre iesire. Nu insista foarte mult: aspira atat cat sa indepartezi cea mai mare parte a prafului si a altor impuritati acumulate in covor si pe parchet.

Sursa foto: homedecor.sheknows.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea