Amenajarea casei

#curatenie de paste #curatenie generala #curatenie #paste

Curatenie generala de Paste! Cum sa te organizezi

Odata cu venirea primaverii si a Sarbatorilor Pascale este musai sa dai startul curateniei generale de primavara. Curatenia generala a casei iti va lua cel putin o zi, asadar pentru a termina rapid trebuie sa inveti cum sa te organizezi. Iata de ce trebuie sa tii cont in momentul in care te apuci de curatenia generala de Paste.

Organizarea, cea mai importanta

Pentru a nu alerga dintr-o camera in alta, stabileste din timp ordinea in care vei face curatenie in casa. Holul si baia trebuie lasate ultimele, deoarece aceste zone sunt cele mai des utilizare in timpul curateniei si daca incepi cu ele, la final vei constata ca trebuie sa le cureti din nou.

Pregateste perimetrul de lucru

Inainte de a te apuca de curatenie, elibereaza incaperile. Incepe prin a pune toate hainele in sifonier sau in cosul de rufe, arunca revistele pe care nu le mai folosesti si asaza-le pe resul in biblioteca. Pune toate obiectele la locul lor si da jos perdelele, draperiile si jaluzelele.

Deschide larg geamurile pentru a lasa aerul curat si lumina sa patrunda in locuinta.

Aspira foarte bine intreaga casa

Primul pas pe care trebuie sa-l faci este sa aspiri foarte bine intreaga locuinta. Inclusiv locurile pe care deobicei le eviti, precum: locul de sub fotoliu sau canepea, colturile casei, peretii si cartile din biblioteca.

Spala geamurile

Urmatorul pas pe care trebuie sa faci este sa speli geamurile. Spala intai tamplaria cu ajutorul unei lavete inmuiata in apa cu detergent. Clateste-o apoi cu o laveta curata inmuiata in apa. Daca geamurile sunt foarte murdare sterge-le intai cu o laveta cu apa.

La final sterge geamurile cu lavete din bumbac, folosind substante speciale din comert, sau preparate in casa.

Curata mobila si electronicele

Dupa ce ai terminat cu geamurile este timpul sa stergi foarte bine de praf mobila. Fa acelasi lucru si cu electrocasnicele. Cuptorul, cuptorul cu microunde si aragazul vor avea nevoie de o atentie speciala, asadar nu te grabi.

Aspira din nou locuinta

Aspira podelele si continua apoi cu fotoliile, canapelele si saltelele de pat. Nu uita ca salteaua de pat trebuie intoarsa periodic pentru a evita formarea denivelarilor si deteriorarea materialului din care este fabricata.

Spala foarte bine podelele

Spala podelele casei cu ajutorul unui mop. Foloseste substante de curatare speciale pentru faianta si pentru parchet. Este indicat sa cureti podelele de doua ori pentru a te asigura ca sunt perfect curate.

Curata si dezinfecteaza baia

La final, curata foarte bine si dezinfecteaza baia. Foloseste substante speciale pentru curatarea cazii, a chiuvetei sau a vasului de toaleta. Spala oglinda, faianta si gresia foarte bine. Daca ai presuri in baie, spala-le si pe acestea.

Ultimele retusuri

Spala jaluzelele, perdelele si draperiile, lasa-le sa se usuce, calca-le si pune-le la locul lor. Asaza obiectele decorative la locul lor si decoreaza casa cu obiecte specifice Sarbatorilor Pascale.

Sursa foto: okadirect.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea