Amenajarea casei

#curatenie dupa Paste #curatenie de sarbatori

Curatenie desavarsita dupa Paste, in maxim doua ore

Musafirii au plecat iar casa ta arata ca un dezastru? E timpul pentru curatenia de dupa Paste. Iata de ce trebuie sa tii cont pentru a face curatenie rapid in intreaga casa.

Fa ordine in camere

Arunca ambalajele si cutiile de la cadourile aduse de iepuras. Fa acelasi lucru cu revistele pe care nu le mai folosesti si orice altceva nu iti mai este util. Adauga apoi restul obiectelor la locul lor si depoziteaza in cutii decoratiunile pentru Paste.

Curata frigiderul

Frigiderul este locul in care depozitezi toate preparatele de Paste. Asadar verifica ce ti-a mai ramas si arunca alimentele alterate. Daca este necesar spala bine frigiderul pentru a indeparta eventualele pete si mirosurile neplacute. Pentru a-l spala foloseste o laveta umeda cu putin detergent, apoi clateste cu o carpa inmuiata in apa cu otet pentru a indeparta mirosurile neplacute.

Curata bucataria

Musafirii au plecat, iar bucataria arata dezastruos? Incepe prin a spala vasele si a le pune la locul lor. Spala bine masa, blatul de lucru, chiuveta si aragazul.

Aspira fiecare coltisor al casei

Aspira foarte bine fecare incapere a locuintei, inclusiv bucataria si baia. Ai grija sa nu iti scape niciun coltisor si insista in special in zonele in care au covoare sau mochete.

Sterge praful si schimba asternuturile

Deschide larg ferestrele pentru a aerisi incaperea si sterge praful. Schimba asternuturile din domitoare, mai ales daca ai avut musafiri care au ramas la tine peste noapte.

Spala podeaua

La final, spala foarte bine podeaua cu solutii speciale. Daca ai lasat musafirii sa intre incaltati in casa, adauga putin alcool sanitar in apa, pentru a elimina si microbii.

Sursa foto: orioncleaning.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare