Amenajarea casei

#ploaie #curatenie de toamna #streasina #scurgeri apa #infiltratii apa

Curatenia de toamna: 4 probleme cauzate de streasinile infundate

Daca ai bifat deja curatenia de toamna in interiorul casei, nu ar strica sa te asiguri ca totul este in regula si in exteriorul sau. Mai exact, acorda importanta cuvenita streasinilor locuintei tale care, odata infundate, ti-ar putea provoca o sumedenie de probleme. Iata ce neplaceri poti evita daca iti cureti constant streasinile casei!


1. Scurgerile de apa din streasina

Atunci cand sunt lasate in paragina, streasinile casei se erodeaza si, in timp, permit scurgerile care iti pot afecta peretii exteriori, dar si jgheabul insusi.

Curatarea periodica a streasinilor iti va oferi sansa de a descoperi la timp eventualele fisuri, gauri si alte deteriorari si remedierea lor. In caz contrar, umezeala va cauza aparitia mucegaiului si a igrasiei, care se pot infiltra in peretii casei, provocand, in cele din urma, si desprinderea jgheabului.


2. Infiltratiile in beci

Apa care se scurge din streasina casei este eliminata, de regula, la o distanta sigura de locuinta si dependintele sale. Nu si atunci cand jgheabul prezinta o serie de probleme, cauzate de ingrijirea necorespunzatoare. Mai precis, apa scursa risca sa se infiltreze in pivnita casei. Pe langa dezvoltarea igrasiei, apa infiltrata poate provoca adevarate dezastre, in special daca ajunge la instalatia electrica.


3. Infiltratiile prin acoperis

Frunzele si alte resturi pot impiedica scurgerea apei in streasina si determina acumularea la nivelul acoperisului. Cand problema nu este remediata in timp util, acumularea constanta de apa pe acoperis va duce, in cele din urma, la infiltratii.


4. Invazia insectelor daunatoare

Insectele sunt atrase de umezeala. Asadar, daca streasinile casei sunt ticsite cu fruze jilave, nu este deloc exclus ca la fata locului sa isi faca aparitia colonii de insecte, potential periculoase. Streasinile locuintei pot deveni "casuta de vis" pentru daunatori ca furnicile, urechelnitele, tantarii si chiar si termitele care, ulterior, se pot infiltra in casa ta si cauza pagube insemnate.


Sursa foto: westcoastroofcleaning.com

  •   2013-10-23
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Alexandra Florea

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Nicoleta Simion: Diabetul si terapia cu insulina la feline

Expertul Acasa.ro, dr Nicoleta Simion, medic veterinar

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii