Amenajarea casei

#bucatarie #curatenie bucatarie #curatenie primavara

Curatenia de primavara in bucatarie

Dulapuri si sertare in dezordine, frigidere necuratate sau cuptoare care elibereaza mirosuri neplacute de fiecare data cand le folosesti sunt doar cateva dintre problemele cu care te poti confrunta intr-o bucatarie murdara.

Odata cu venirea primaverii reimprospateaza aspectul si aerul acestei incaperi importante din locuinta ta. Invata sa cureti bine intreaga bucatarie, sa scapi de mirosurile neplacute din cuptor si frigider si sa indepartezi petele de pe suprafetele din bucatarie.


Iata cum sa cureti bucataria:


1 Incepe prin a strange toate obiectele aruncate pe jos, pe mese sau scaune. Sorteaza lucrurile curate si murdare, baga la spalat prosoapele de bucatarie murdare si spala toate tacamurile, farfuriile, paharele sau oalele murdare din bucatarie.

Fa curat pe toate suprafetele plate din bucatarie: blaturi sau mese si arunca la gunoi obiectele de care nu mai ai nevoie. Fa curat si in frigider si arunca alimentele si produsele expirate sau pe care nu le mai consumi.

2 Curata de praf tavanul si peretii. Dupa de speli si stergi toate suprafetele din bucatarie, curata si tavanul si peretii de praf. Curata si gurile de aerisire, hota, usrile si intrerupatoarele.

Daca peretii sunt cu faianta va fi foarte usor sa ii speli in intregime cu apa cu detergent si apoi sa ii usuci foarte bine cu o carpa uscata. Inainte insa de a spala peretii, indeparteaza bine praful care se aduna pe tavan sau la colturi. Curata cu atentie si petele de grasime de pe pereti.

3 Sterge de praf si curata toate obiectele de decor si tablourile din bucatarie. Fi antent si cu obiectele de decor si tablourile din bucatarie. Acestea sunt spatii ideale pentru depunerile de praf si grasime, astfel ca este foarte important sa le cureti foarte bine.

Ai grija insa sa nu aplici detergent lichid direct pe ramele tablourilor, care se pot deteriora, ceea ce poate afecta integritatea geamurilor si a tablourilor. Umezeste o carpa curata si sterge cu atentie rama si sticla si apoi usuca cu o carpa uscata.

4 Curata si spala draperiile, perdelele sau jaluzelele. Curata bine geamurile si jaluzelele. Acestea sunt locuri ideale pentru depunerile de grasime si praf, astfel ca trebuie sa le cureti cel putin o data la trei luni. Geamurile trebuie spalate si sterse pe ambele parti, cu solutii de curatare speciale.

5 Curata si spala bine cuptorul si frigiderul. Atunca toate alimentele expirate di figider, sorteaza alimentele expirate si scoate totul din figider. Aplica apoi atat in frigider, cat si in cuptor o solutie de curatare pe care sa o lasi sa actioneza 20 - 30 de minute.

Curata si spala apoi bine frigiderul si cuptorul, pana indepartezi toate petele si mirosurile neplacute. Sterge cu o carpa uscata si baga toate alimentele in frigider, avand grija sa le sortezi corespunzator.

6 Curata toata aparatura electrocasnica. Dupa cuptor si frigider, trebuie sa acorzi atentie si celorlalte aparate electrocasnice pe care le folosesti in mod constant: prajitorul de paine, sandwichmaker-ul, cuptorul cu microunde sau storcatorul de fructe. Spala-le bine cu apa si detergent si apoi clateste-le si sterge-le cu o carpa uscata.

7 Curata toate dulapurile si sertarele din bucatarie. Cu apa si detergent spala toate dulapurile din bucatarie. Spala si reorganizeaza toate obiectele din dulapuri.

8 Curata podeaua. Dupa ce cureti si reorganizezi intreaga bucatarie, podeaua este ultima pe care trebuie sa o speli. Foloseste un mop inmuiat in apa cu detergent si sterge bine toata suprafata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului