Amenajarea casei

# curatenie baie #curatenia de primavara #covorase de baie

Curatenia de primavara in baie

Primavara este sezonul ideal pentru curatenia in baie . Arunca toate produsele cosmetice si de ingrijire expirate sau deteriorate, spala faianta, gresia, cada, chiuveta si toaleta. Inlocuieste perdelele de la dus si fa curat in dulapuri.

1 Strange gunoiul si hainele din baie. Incepe curatenia de primavara in baie prin a strange toate hainele, prosoapele si gunoiul din baie. Atunca toate obiectele expirate de pe rafturi sau polita din fata oglinzii.

2 Sterge praful de pe pereti. Indeparteaza tot praful de pe peretii, tavanul si din colturile baii. Foloseste un mop cu o carpa uscata si curata. Spala apoi peretii si aplica o solutie de curatare pe care o lasi sa actioneze 30 de minute. Evita insa solutiile abrazive, prea puternice, care zgarie faianta si o matuiesc.

3 Spala perdeaua de la dus. Da jos perdeaua de la dus si spal-o bine. Daca in baie exista si ferestre, spala bine geamurile cu solutie speciala de curatare si sterge cu ziare, pentru un luciu special.

4 Spala cada si chiuveta. O atentie deosebita trebuie sa o acorzi cazii si chiuvetei. Spala-le bine cu solutii de curatare , pe care le lasi sa actioneze timp de 30 de minute, dupa care clatesti foarte bine, cu apa din abundenta. Ai grija sa indepartezi foarte bine depunerile de sapun si grasime de pe cada si chiuveta.

Tot acum trebuie sa cureti bine si oglinda si politele. Aplica solutii de curatare delicate, care sa nu zgarie sau sa altereze suprafetele. Spala apoi din abundenta cu apa curata.

5 Curata toaleta. Toaleta este un alt obiect din baie caruia trebuie sa ii acorzi o atentie sporita. Spala bine interiorul si exteriorul toaletei, schimba capacul daca cel vechi s-a deteriorat si foloseste deodorante pentru toaleta.

6 Curata dulapurile. O alta atentie trebuie sa o acorzi dulapurilor din baie. Arunca toate produsele cosmetice care au expirat si sorteaza-le pe cele ramase cat mai bine. Curata rafturile si sterge-le apoi cu carpe uscate si curate. Nu depozita medicamentele in dulapurile din baie, deoarece se pot deteriora.

7 Spala si scutura covorasele de baie. Daca ai covorase de baie este indicat sa le scuturi bine de praf si sa le speli. Aceste covorase acumuleaza multa umezeala, care favorizeaza dezvoltarea de bacterii. Este astfel recomandat sa folosesti solutii de curatare dezinfectante.

8 Spala podeaua. Ultima pe lista de curatenie este podeaua. Spal-o bine cu solutii de curatare si daca este foarte murdara lasa solutia de detergent sa actioneze cateva minute, dupa care clatesti cu multa apa. Foloseste mopul pentru a elimina excesul de apa.
 

Sfaturi de curatare!


Atunci cand faci curat in baie, ai grija sa tii deschisa fereastra sau ventilatorul aprins pentru a aerisi incaperea si pentru a evita umezeala.

Inlocuieste peria deteriorata de toaleta cu una noua. De asemnea, acum este momentul sa inlocuiesti si periutele de dinti, sa cumperi noi recipiente pentru periute si pasta de dinti si sa cureti bine periile si pieptenii din baie.
 

Lucruri de care ai nevoie pentru curatenia din baie:

  • mop;
  • crape curate;
  • scarita;
  • bureti;
  • solutii de curatare;
  • saci din plastic pentru gunoi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea