Amenajarea casei

#atmosfera placuta #alegere lenjerii de pat #lenjerii de pat #amenajare dormitor #dormitor

Cum trebuie sa fie lenjeria de pat pentru a avea o atmosfera placuta in dormitor?

Dormitorul perfect este locul mobilat armonios, unde te poti odihni si poti avea un somn sanatos. Aici nu sunt indicate prea multe plante de interior, este suficint una, de exemplu un ficus micut. Oglinda in dormitor este contraindicata deoarece maestrii Feng Shui considera ca aceasta poate dubla energia pozitiva sau negativa, indiferent cum va fi ea.

Patul trebuie sa fie intotdeauna curat, atragator si sa ofere o stare primitoare, de confort. Salteaua de pat trebuie sa fie dubla, confortabila. in jurul patului nu este bine sa fie prea multe lucruri sau obiecte de mobilier, indicat este mai mult spatiu de miscare. Modelul de pat conteaza dar de asemenea si al lenjeriei de pat, care va impresiona prin design, dar si prin culoarea predominanta.

Stii ce culoare sa alegi pentru aceasta, in magazinele online cu lenjerii de pat, pentru a avea un somn linistit, sau ce nuante de culori sa eviti deoarece ele ti-ar putea influenta in rau starea ta sufleteasca?

in dormitor trebuie sa fie o atmosfera placuta, relaxanta, care sa induca o stare de liniste si de somn. Pentru asta trebuie ca lenjeria de pat sa aiba anumite culori sau imprimeuri. Specialistii spun ca trebuie evitate nuantele intense de albastru si negru pentru ca acestea nu sunt potrivite pentru dormitor, ele pot accentua starile depresive si dependenta de alcool.

Cel mult se pot alege nuantele delicate de albastru si verde deschis care pot avea un efect relaxant pentru organism. Negrul este contraindicat deoarece nu are un efect bun pentru sanatate, la fel si rosul trebuie evitat pentru ca este o culoare obositoare.

Imprimeurile pot afecta si ele starea interioara a unei persoane daca sunt prea incarcate. De exemplu printurile cu obiecte in miscare pot crea o stare de anxietate si agitatie. Astfel trebuie evitate imprimeurile cu avioane, masini, vapoare, barci, trenuri, biciclete sau rachete. De asemenea nu sunt recomandate animale pentru lenjeria de pat deoarece acestea (daca sunt si specii fioroase) pot dezvolta un sentiment de neincredere in timp. in concluzie, nu alegeti desene cu lei, pantere, leoparzi, etc.

Pentru copii se pot folosi animale simpatice din filme si desene animate. Alte imprimeuri oarecum ciudate folosite de anumiti oameni sunt acelea cu cladiri sau chipuri de persoane, picturi cu personaje, etc. Acestea nu pot fi utilizate in dormitor deoarece se spune ca ar putea afecta starea interioara, ar accentua simptomele depresive, iar somnul ar deveni agitat si superficial.

In legatura cu florile, imprimeurile de acest fel pot avea interpretari diferite in functie de tipul acestora. De exemplu bujorii sunt recomandati in dormitor deoarece sunt flori cu puteri magice, care se spune ca readuc pasiunea in cuplu.

Nuantele de culori pastelate si calde sunt linistitoare iar daca materialele sunt din fibre naturale efectul va fi cu siguranta foarte bun asupra organismului si sanatatii. Violetul este o culoare vindecatoare pentru suflet, albul calmeaza, iar galbenul si portocaliul stimuleaza creativitatea. Una din cele mai potrivite culori este bejul deoarece este Yang, elegant si placut ochiului. Pentru o atmosfera romantica se recomanda lenjeria de pat din matase deoarece aceasta este fina si eleganta, are un aspect de lux si este potrivita pentru orice ocazie.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare