Amenajarea casei

#camera copil #amenajare camera #camera nou nascut #mobila copii

Cum trebuie sa amenajezi camera unui nou nascut

amenajarea camerei unui nou nascut este intotdeauna facuta pe ultima suta de metrii si nu intotdeauna beneficiezi de destul timp pentru a lua in calcul cele mai bune idei. Tocmai de aceea, acest saptiu este deseori schimbat si imbunatatit pe perioada cresterii copilului.

Toate mamele intra in panica in momentul in care isi dau seama ca mai au cateva zile pana la nastere, cand isi vor tine nou nascutul in brate si camera acestuia nu este gata. Unul dintre cele mai emotionante si fericite momente din viata unei familii il reprezinta amenajarea camerei bebelusului, care, pana atunci a fost folosita ca loc de depozitare sau camera pentru oaspeti.
 

Cum trebuie sa arate camera


Camera nou nascutului trebuie sa fie vesela, luminoasa, colorata, si amenajarea ei iti da ocazia sa te joci cu piesele de mobilier si decoratiunile, unicul scop fiind ca bebelusul sa-si petreaca aici prima si cea mai importanta perioada din viata sa.

Mobilierul pentru camera bebelusului este alcatuit din cateva piese absolut necesare - cum sunt patul, masa de infasat , balansoarul pentru alaptat, dulapul pentru hainute etc - iar companiile producatoare de mobila pentru copii iti ofera o gama variata de modele si idei de amenajare.

Vei remarca de la bun inceput pretul piperat, insa, de cele mai multe ori, acesta se traduce in calitatea materialelor si durabilitatea lor. Exisa si varianata realizarii mobilierului pe comanda.
 

Patul bebelusului


Patul unui nou nascut trebuie sa-i asigure acestuia un somn comod, caldura si adapost, dar trebuie sa fie usor accesibil pentru mama. Multi parinti prefera sa-l amplaseze in dormitorul lor pentru a le fi mai aproape, insa bine ar fi ca bebelusul sa fie obisnuit sa doarma singur in spatiul lui de la inceput. Mama isi poate aduce o canapea pentru a-l supraveghea mai indeaproape.

Patul bebelusului are, de obicei, mai multe nivele de ridicare a saltelei, in functie de etapele de crestete si dezvoltare ale acestuia. Ideale sunt cele fara margini ascutite sau colturi si accesorii in care copilul s-ar putea rani.

Patul trebuie sa fie destul de inalt astfel incat sa nu existe pericolul ca bebelusul sa cada din pat, iar cadrul patului poate fi dublat cu pernute pe interior.

Masa de infasat trebuie sa aiba o inaltime potrivita pentru ca activitatile legate de scopul ei sa fie usor de realizat. Masa ideala ar trebui sa aiba destule rafturi si sertare pentru scutece, Pampers , cosmetice etc.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea