Amenajarea casei

#pete #curatare pete #pete de farduri #pete de ruj #pete haine

Cum se indeparteaza petele de farduri

Scoaterea petelor de farduri si cosmetice este printre cele mai dificile misiuni cand vine vorba de covor, tapiterie sau haine. Mai ales daca este cazul fardurilor care rezista la trasnfer sau la apa, care au in componenta lor substante care nu cedeaza prin procedeele clasice.

 

Cum scapi de petele de pudra


Cea mai rapida metoda de a scoate petele de pudra este sa sufli si sa indepartezi astfel excesul de pudra praf de pe zona afectata. Daca pudra a patruns in material, atunci poti aplica un lichid pentru indepartarea petelor si apoi s-o freci energic cu un burete cu apa.
 

Cum scapi de petele de ruj


Dintre toate fardurile, rujul pateaza cel mai usor si mai tare covorul sau hainele, avand in compozitie multa grasime, iar petele sale sunt usor vizibile. Nu e o idee buna sa intinzi pata de ruj, incercand sa scapi de ea. Cel mai bine este sa indepartezi excesul de ruj cu un betisor de urechi.

Al doilea pas este sa aplici bicarbonat de sodiu pe o periuta si sa incepi sa freci pata foarte usor cu ea, din exterior catre interior. Daca tot persista, cateva picaturi de otet alimentar alb ar trebui sa o stearga definitiv.
 

Cum scapi de petele de creion de ochi si creion de buze


In primul rand, incearca sa indepartezi excesul cu un betisor uscat. Apoi, un praf de bicarbonat de sodiu tamponat bine pe pata, fara sa intinzi, ar trebui sa-i vina de hac. Petele de creion pentru contur de buze ar trebui sa poata fi indepartate in acelasi mod.

Fixativul este si el un bun remediu impotriva petelor. Chiar si petele de ruj pot fi scoate daca aplici putin fixativ pe ele si tamponezi cu o carpa inmuiata in apa cu dero peste cateva minute.
 

Cum scapi de petele de fond de ten


Lichid sau solid, fondul de ten a fost facut ca sa reziste ore intregi pe fata, asa ca va fi incapatanat si daca ajunge pe covor sau tapiterie. Cel solid are o consistenta asemenatoare cu rujul si poti urma exact aceiasi pasi ca sa scapi de pete. Cel lichid insa, va intra mai mult in profunzimea materialului, asa ca e recomandat sa aplici putin alcool sau lichid pentru indepartarea petelor de fond de ten si sa freci riguros zona.

Un remediu mai vechi este sa freci usor zona cu miez de paine si pata va disparea.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare