Amenajarea casei

#mutare #mobila #locuinta

Cum sa usurezi mutarea in alta locuinta

Entuziasmul mutarii intr-o alta locuinta te poate face sa pierzi din vedere anumite aspecte extrem de importante. Organizeaza totul extrem de atent si asigura-te ca in noua casa vei gasi tot ce ai nevoie. Iata cateva reguli generale ce te pot ajuta.



1 Anunta schimbarea adresei


Acest lucru este deosebit de important deoarece vei evita pierderea anumitor facturi si notificari. Companiile de telefonie, gaze, apa, electricitate, cablu tv, internet etc ar trebui sa fie informate de aceasta schimbare pentru a putea inceta contractul sau pentru a-l transfera pe o alta adresa. In plus, eviti sa fii inregistrat cu facturi pe care nu ar trebui sa le platesti.

De asemenea, este bine sa ai in vedere faptul ca urmatoarele persoane care vor ocupa locuinta repspectiva nu vor putea incheia noi contracte de cablu tv , internet sau telefonie fixa deoarece numele tau este inregistrat pe adresa si doar tu poti solicita rezilierea.

In plus, este foarte important sa anunti schimbarea domiciliului si bancilor sau oricaror alte institutii care iti pot trimite facturi sau notificari. Anumite documente contin informatii extrem de importante si nu este bine sa risti ca acestea sa fie citite sau asumate de persoane necunoscute.


2 Asigura-ti utilitatile necesare in noua locuinta


Fie ca vorbim de o locuinta noua , fie ca te muti intr-una in care a mai stat cineva, este bine sa verifici daca aceasta este in regula in ceea ce priveste utilitatile. Plata la zi a facturilor, furnizarea corespunzatoare si integritatea dispozitivelor din casa sunt doar cateva dintre verificarile pe care trebuie sa le faci.

Atunci cand te muti in noua casa vei avea atat de mult de lucru incat iti va fi aproape imposibil sa te ocupi de aceste probleme si in plus, vorbim de utilitati care iti vor fi de mare ajutor inca din primele zile.


3 Organizeaza un sistem cat mai elaborat


Impacheteaza lucrurile din fiecare camera in parte, astfel incat fiecare cutie sa aiba o destinatie precisa. Lipeste etichete cat mai mari si mai clare cu continutul fiecarei cutii, gradul de fragilitate sau atentionari speciale si camera in care va trebui sa mearga in noua locuinta.

Pe masura ce o cutie este gata, noteaza continutul si numarul acesteia pe o lista (inventar). Noteaza, de asemenea, si obiectele care nu intra in mod normal in cutii. Astfel vei detine o evidenta clara a lucrurilor si eviti ca firma care realizeaza transportul sa sparga, sa incurce sau sa piarda ceva.


4 Transporta inteligent


Cutiile si mobila vor fi incarcate in ordinea inversa descarcarii. Astfel, cutiile destinate celei mai indepartate camere a noii locuinte vor fi incarcate ultimele, pentru a fi descarcate primele. In acest mod, traseul casei va ramane liber pana in ultimul moment, avand in vedere faptul ca obiectele nu vor fi asezate din primul moment la locul lor.

Asigura-te ca baia, bucataria si holul sunt primele pe lista de incarcare si, bineinteles, ultimele pe lista de descarcare.


5 Ocupa-te personal de obiectele pretioase si sensibile


Actele si documentele de importanta majora, bijuteriile si alte obiecte de valoare ar trebui sa fie transportate separat. Cel mai bine ar fi sa te ocupi personal de acest lucru, pentru a avea siguranta ca acestea nu se afla in pericol.
Florile de apartament nu fac fata unei calatorii cu camionul, asa ca este indicat sa te ocupi personal si de transportul acestora.


6 Supravegheaza totul cu atentie


Foloseste lista de inventar atunci cand incarci cutiile, dar si atunci cand vor fi descarcate si mutate in noua locuinta. In cazul in care apelezi la o firma de mutari, acestia vor tine, de asemenea, evidenta articolelor mutate, insa este bine sa verifici de doua ori totul.

Supravegheaza modul in care cutiile si mobila sunt transportate, pentru a evita ca acestea sa fie lovite sau avariate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea