Amenajarea casei

#mobilier #mobila ieftina #piese de mobilier #paleti de lemn

Cum sa transformi paletii de lemn in piese de mobilier - I

Ai cativa sau piese de paleti care nu-ti mai folosesc la nimic? Nu e nevoie sa-i arunci pentru ca exista o multime de moduri in care ii poti transforma in cu adevarat unice si originale. Iata cateva exemple care sa te ajute la transformarea spctaculoasa.

1 pentru cina

Iata un exemplu despre cum poti confectiona o masa folosind doi paleti. Dimeniunea ei poate fi ajustata la marimea pieselor pe care le folosesti, iar designul se poate schimba pe masura ce avansezi cu proiectul. Picioarele pot fi tot piese din paleti, conditia fiind ca acestea sa fie piese groase, lungi si stabile, pentru a sustine greutatea mesei.

Partea superioara, obtinuta dintr-un palet asezat cu partea neteda in sus, trebuie fixata de pcioare cu ajutorul unor cuie. Pentru un efect decorativ deosebit, decupeaza cu un doua cercuri in care poti incadra doua ghivece mici cu cate un cactus, de exemplu.
Finiseaza aplicand un lac incolor, ceara sau chit de lemn pe toate lemnaria si ai terminat.

2 Masa cu roti

Este o masa extrem de simplu de confectionat, din doi paleti asezati unul peste celalalt, in pozitie asemanatoare. Se obtine astfel un spatiu de depozitare la mijloc, iar rezultatul este o masuta perfecta atat pentru interior, cat si pentru terasa, gradina sau marginea piscinei.
Este important sa-i atasezi patru roti(care se gasesc in comert impreuna cu toate accesoriile necesare montajului) pentru ca astfel iti va fi mai usor s-o muti dupa cum ai nevoie.

La final, da-o cu un intr-o culoare mai inchisa, care sa lase totusi la vedere textura naturala a lemnului.

3 Masuta de cafea

Iata o alta masuta obtinuta prin atasarea a doi paleti, pusi unul peste celalalt. Noutatea este ca poti lasa culoarea si textura naturala a lemnului, care va forma un contrast interesant cu un decor elegant. Alatur-o unor piese de mobilier si decoratiuni in nuante asemanatoare cu cea a lemnului.
Vrei sa o transformi radical? Mergi la un atelier de geamuri si oglinzi si comanda-ti un geam care sa fie exact pe dimensiunile mesei. Nu e nevoie decat sa-l asezi pe ea si efectul va fi deosebit.


Partea a doua: Cum sa transformi paletii de lemn in piese de mobilier II
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea