Amenajarea casei

#sapun de casa #sapun #baza sapun de casa #sapun parfumat

Cum sa-ti faci propriul sapun de casa

La inceput de saptamana, Acasa.ro iti ofera idei inspirate pentru mici proiecte domestice pe care le poti realiza chiar tu. Astazi iti spunem cum poti sa iti faci propriul sapun natural.

Sapunul natural de casa poate fi un cadou excelent pentru o zi de nastere a unei persoane apropiate ori, de ce nu, chiar pentru propria ta colectie. In plus, avantajul realizarii unui sapun de casa este ca poti sa-l personalizezi dupa preferinte cu ajutorul culorilor si aromelor.

Cum sa faci un sapun colorat si parfumat

Topeste baza de sapun la foc mic dupa ce, in prealabil, ai confectionat din cateva cutii de plastic, cum sunt cele de la iaurturi, mai multe forme de turnat. Dupa ce s-a transformat in lichid, toarn-o intr-un pahar de plastic, separat de mulajul gata pregatit. Aici ii vei adauga cateva picaturi de ulei esential (intre 3 si 5 picaturi la 100 de grame).

Daca vrei ca sapunul tau sa capete culoare, nu trebuie decat sa adaugi putin colorant special, in aceeasi cantitate folosita si la obtinerea mirosului parfumat. De exemplu, pentru a obtine culoarea lavandei, ai nevoie de doua picaturi de colorant rosu si o picatura de albastru.

Amesteca bine si toarna in formele pregatite dinainte, dupa care pune-le deoparte cateva ore bune pentru ca sapunul sa se intareasca. Daca vrei sa grabesti procesul de realizare, dupa ce compozitia s-a racit, poti sa pui mulajele obtinute chiar in frigider.

Cum sa dai forma si sa scrii cuvinte pe sapunul de casa

In aceasta etapa a realizarii unui sapun de casa personalizat trebuie sa topesti o baza de sapun (100 de grame) alb-opac la foc mic. Adauga putina culoare daca doresti, apoi toarna lichidul intr-o tava dreptunghiulara. Dupa 30 de minute, poti sa tai literele cu ajutorul unor forme pentru decupat prajituri.

Odata ce ai obtinut literele, topeste o alta baza de sapun, de data aceasta transparenta. Toarn-o in mulaje si las-o sa se intareasca circa 15 minute. Nu trebuie sa se intareasca foarte tare, deoarece in aceasta compozitie vei pune literele obtinute mai devreme. Aranjeaza-le precum o imagine in oglinda.

Ultimul pas il reprezinta turnarea unui ultim strat de sapun transparent peste literele existente. Acum trebuie sa ai grija ca amestecul pe care il torni sa fie suficient de cald pentru a putea fi turnat, dar nu atat de fierbinte incat sa topeasca literele.

Sursa foto: holisticsquid.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare