Amenajarea casei

#tapet #lampi #pat #candelabre #veioze

Cum sa-ti decorezi casa cu motive africane

Atunci cand te plictisesti de designul locuintei tale, poti oricand sa-l repui in valoare apeland la un decor cu motive africane. Este o schimbare plina de culoare, care se traduce printr-o varietate de piese de mobilier de lemn, construite simplu, intr-un stil cat mai natural, precum si printr-o serie de stofe, tesaturi si accesorii cu motive etnice, capabile sa-ti transforme locuinta intr-un loc magic. Te vei convinge mai jos ca este foarte usor sa-ti decorezi casa cu motive africane!

Coloreaza-ti patul

Alunga monotonia din dormitorul tau si da viata patului cu ajutorul huselor si asternuturilor colorate. Motivele florale sau accentele rustice capata nuante artistice daca stii cum sa le pui in valoare.

Vopseste peretii

Adu explozia de culoare din jungla africana la tine in living si vopseste peretii in rosu, verde sau galben. Daca vrei sa te simti si mai aproape de acele locuri exotice, poti cumpara un tapet cu modele africane. Nu trebuie sa-ti imbraci toti peretii in culori, te poti juca doar cu o anumite parte a camerei, cea pe care iti doresti sa o scoti in evidenta.

Mobila din lemn exotic

Mahon, abanos, bambus, palisandru, de bambus, iuta, fildesul sau piatra. Acestea sunt elementele care nu trebuie sa lipseasca din mobila si accesoriile tale pentru o locuinta in stil african. O masuta din lemn, cateva statuete si masti cu motive etnice, carpete din tesaturi, blanuri sintetice sunt tot atatea accesorii cu care poti inveseli o locuinta.

Patul si pardoseala

Daca vrei un pat in stilul african, trebuie sa fie neaparat din bambus si sa fie incadrat de alte elemente cum ar fi o comoda din lemn, cu incrustrarii de bambus. Pe jos poti folosi dusumeaua sau parchetul masiv, care sa iti dea acea senzatie naturala, ca si cum ai merge pe scoarta de copac.

Lampile, veioze si candelabre

Nu numai piesele grele de mobilier, cum sunt mesele, biblioteca sau patul pot fi schimbate in acest stil. O atingere usoara poti da si cu ajutorul corpurilor de iluminat. Astfel, o fata africana care lumineaza noptiera, un candelabru din margele, cateva lampi marocane, colorate puternic, sau lumanari parfumate iti pot reimprospata de asemenea aspectul camerei.


Sursa foto:interiordesign.ocasus.com]]
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea