Amenajarea casei

#casa racoroasa #racorire casa #zile caniculare #ventilator #amenajare casa #canicula

Cum sa te racoresti in casa in zilele caniculare de vara, daca nu ai aparat de aer conditionat

A venit canicula, iar temepraturile de afara ne fac sa ne dorim sa ne retragem in cele mai racoroase colturi ale casei. Daca te numeri printre persoanele care nu suporta caldura si nu ai nici aer conditionat acasa, atunci cu siguranta te gandesti cu teama la cele mai calduroase zile ale acestui an.

Iata cateva trucuri ce te vor ajuta sa treci mai usor peste zilele caniculare

Monteaza-ti draperii

Daca ai doar perdele la geam, atunci este cazul sa-ti montezi si niste draperii. Acestea sunt utile in zilele caniculare deoarece nu lasa lumina si caldura sa patrunda in incapere, prin urmare camera nu se supraincalzeste.

Aeriseste in perioadele racoroase ale zilei

Evita sa deschizi geamurile in timpul zilei cand soarele dogoreste puternic. Aeriseste incaperea doar in cursul diminetii si noaptea, cand este racoare.

Foloseste un ventilator

Ventilatorul este util in timpul verii. Acesta nu inlocuieste un aparat cu aer conditionat insa este util in zilele caniculare de vara, deoarece te ajuta sa te racoresti. In plus, consuma mai putin curent si nu este la fel de daunator precum aerul conditionat.

Pentru un efect racoritor accentuat, opteaza pentru ventilatorul cu vapori de apa. Ventilatorul are trei trepte de viteza si poate fi controlat cu ajutorul unei telecomenzi. Acesta este ideal atat pentru apartament cat si pentru terasa din gradina.

Racoreste-te cu ajutorul telefonului mobil

Poate suna ciudat, insa ultimul gadget in materie de racorire pe timp de vara, este destinat telefoanelor mobile. Este vorba despre un ionizator aromatizor portabil ce se conecteaza cu usurinta la tableta sau la telefonul mobil. Ionizatorul este cu adevarat sic, acesta fiind colorat in nuante vesele. Acesta racoreste aerul din jur si il improspateaza. Poti adauga diverse arome daca iti doresti ca acesta sa lase un parfum discret in incapere.

Ventilator pentru masina

Daca te numeri printre persoanele care calatoresc foarte mult cu masina persoanala atunci nu trebuie sa-ti lipseasca un ventilator solar auto. Este ideal pentru momentele in care lasi masina in soare ore in sir. Acesta se alimenteaza cu energie solara si inlocuieste aerul irespirabil sin masina incinsa cu aer proaspat din exterior.

Tu cum te racoresti pe timp de vara?

Sursa foto: ventmasters.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului