Amenajarea casei

#vin #curatenie #pete

Cum sa scoti petele de vin alb

Stim cu totii ca petele de vin rosu sunt destul de greu de indepartat. De asemenea, avem o conceptie gresita potrivit careia vinul alb nu pateaza, insa nu este asa. Petele lasate de vinul alb pot sa afecteze grav tesatura, carpeta sau tapiseria daca nu sunt indepartate la timp. Iata cuateva metode de indepartare a acestor pete:



Tesaturi


Inmoaie tesatura restectiva in apa fierbinte timp de circa 30 de minute. Scoate ulterior materialul din apa si toarna detergent lichid peste pata lasandu-l sa actioneze timp de circa 15 minute.

Spala apoi tesatura in mod obisnuit respectand instructiunile de pe eticheta. Inainte de a pune tesatura respectiva la uscat asigura-te ca pata a fost indepartata. La nevoie, repeta operatiunea.

O alta metoda de a indeparta petele de vin alb este prin folosirea unei solutii formata din apa rece si amoniac.

Aplica aceasta solutie pe dosul materialului si freaca usor tesatura pana cand pata dispare. In acest mod nu permiti petei sa se impregneze si vei evita ca aspectul materialului sa fie afectat.


Tapiserii


In primul rand este bine sa indepartezi excesul de vin imediat dupa producerea petei cu ajutorul unui servetel sau a unui prosop.

Fa o mixtura formata din 1 lingura detergent de vase si doua cesti de apa calduta. Inmoaie o carpa moale in solutia obtinuta si foloseste-o pentru a freca bine pata respectiva. Incepe sa cureti pata de la margini, cu miscari circulare, pana ajungi inspre centru.

Cu o carpa curata indeparteaza excesul de detergent dupa care inmoaie carpa respectiva in apa rece si mai sterge bine zona afectata ca sa nu ramana urme de sapun . Incearca sa indepartezi umezeala cat mai bine si sa deschizi ferestrele pentru ca aerul sa circule si sa usuce mai repede tapiseria.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea