Amenajarea casei

#accesorii #decoratiuni #amenajarea casei

Cum sa scapi de mania accesoriilor inutile

Cumpararea de accesorii pentru decorarea unei case este o activitate adorata, in general, de femei. Insa se intampla adesea sa-ti cumperi diverse obiecte si sa descoperi acasa ca nu prea ai unde sa le asezi sau pur si simplu nu se potrivesc cu decorul. Ca sa nu-ti aglomerezi casa cu zeci de accesorii inutile este bine sa te gandesti la anumite aspecte inainte de a plati pentru ele. Iata care sunt acestea:


1 Chiar ai nevoie de lucrul respectiv?


Un accesoriu bine ales poate sa dea un nou aspect locuintei tale. Spre exemplu, un set de perne colorate, o lampa sau o vaza de dimensiuni mari, asezate direct pe podea, iti pot infrumuseta livingul insa exista zeci de accesorii care nu sunt neaparat necesare.

De altfel, tendinta din ultimii ani in designul interior este aceea de a realiza un decor cat mai simplu si mai aerisit, cu accesorii putine, care au o anumita utilitate in afara de cea pur estetica.


2 Unde il vei aseza?


In momentul in care vezi un anumit obiect decorativ care iti place este indicat sa te intrebi daca ai unde sa-l asezi. Gandeste-te la posibilitatile pe care le ai si fa-ti o imagine in minte.

Incearca sa nu te ghidezi dupa principiul „il cumpar si vad ulterior unde il asez” pentru ca cel mai probabil obiectul respectiv va ajunge intr-o cutie din garaj sau, in cel mai bun caz, va fi facut cadou prietenilor.

Desigur, poti sa inlocuiesti un obiect uzat sau care nu-ti mai place cu noua ta achizitie.


3 Se potriveste cu decorul?


Este foarte important sa te gandesti daca accesoriul pe care vrei sa-l cumperi se potriveste cu restul decorului din casa.

Daca ai o casa amenajata in stil modern sau minimalist, evita sa aglomerezi camerele cu diverse accesorii mici de tipul statuetelor, seturilor din portelan, draperii si cuverturi infrumusetate cu fireturi si franjuri .


4 Raportul calitate/pret este avantajos?


Este recomandat sa te gandesti daca merita sa platesti un anumit pret pentru un accesoriu care iti place. Fa o mica „cercetare” online, inainte de a merge la magazin sa-ti cumperi un anumit obiect, pentru a vedea care este valoarea lui reala.

Desigur, este recomandat sa ai in vedere si calitatea obiectului respectiv. Chiar daca au acelasi aspect, un raft din pal melaminat va fi mai ieftin decat unul din lemn sau o perdea din voal va fi intotdeauna mai ieftina decat una din matase.

Acest lucru este valabil mai ales in cazul antichitatilor si obiectelor de colectie. Daca esti novice in colectionarea de antichitati , nu te grabi sa cheltuiesti bani cumparand obiecte despre care nu stii prea multe lucruri.


Citeste mai multe despre:

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea