Amenajarea casei

#adeziv #banda adeziva #bol ceramic #perie #scobitori

Cum sa repari bolurile ceramice sparte

Crezi ca este imposibil sa lipesti un bol ceramic pe care tocmai l-ai spart? Metoda este de fapt foarte simpla, insa rabdarea si atentia la detalii sunt foarte importante. Recupereaza cu meticulozitate cioburile, foloseste un adeziv puternic si vei readuce la viata bolul ceramic preferat!

1 Aduna cu atentie toate cioburile

Primul lucru pe care trebuie sa il faci atunci cand vrei sa repari un bol ceramic este sa aduni cu atentie toate cioburile. Apoi, este bine sa le organizezi ca intr-un puzzle, astfel incat sa iti fie mai usor sa descoperi locurile unde trebuie reasamblate.

De asemenea, daca bolul s-a spart atat in cioburi mari, cat si in cioburi mici, este de preferat sa le separi.

2 Lipeste provizoriu cioburile bolului ceramic

Dupa ce ai adunat si sortat cioburile, incearca sa le pui la loc initial fara ajutorul unui adeziv. In acest fel, iti vei face o parere generala despre cum va arata bolul si vei evita si eventualele greseli de aranjare a cioburilor.

3 Amesteca bine adezivul

Dupa ce ai facut proba cu cioburile, este indicat ca intr-un vas mic sa amesteci bine sau sa agiti adezivul cu care vei lipi bolul ceramic. Ai grija insa ca adezivii se usuca rapid, in decurs de cateva minute, astfel ca ai face bine sa ii folosesti imediat.

In cazul bolurilor din ceramica, viteza este esentiala, asadar lipeste cat mai multe cioburi, intr-un timp cat mai scurt.

4 Asambleaza bolul ceramic

Cu ajutorul unei scobitori sau cu o perie micuta, aplica adezivul pe fiecare ciob si lipeste in locul potrivit. Adezivul trebuie aplicat pe toate marginile cioburilor, astfel incat sa se fixeze bine. Dupa ce ai lipit toate cioburile, sterge bolul cu o carpa umeda, pentru a indeparta excesul de adeziv.

De asemenea, dupa ce ai lipit toate partile, preseaza bine cu degetele, timp de 3-4 minute. Daca descoperi mici crapaturi, le poti umple cu putin adeziv pe care sa il lasi sa se usuce timp de 5 minute, dupa care sa stergi excesul cu o carpa umeda.

5 Fixeaza bolul cu o banda adeziva

Pentru a fixa si mai bine bolul, dupa ce ai lipit toate piesele, infasoara-l in banza adeziva, pe care o lasi sa actioneze timp de 12-24 de ore. In acest timp, adezivul se va fixa si usca foarte bine.

La final, indeparteaza cu grija banza adeziva si sterge bolul cu o carpa umeda. Pentru a acoperi urmele lasate de cioburi poti picta bolul, in special daca nu are alte modele pe el.

Sursa foto: madeinlowell.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului