Amenajarea casei

#energie electrica #consum #bucatarie #electrocasnice #frigider

Cum sa reduci consumul frigiderului

Frigiderul este cel mai mare consumator de energie electrica din casa, prin prisma faptului ca functioneaza in permanenta. Este foarte important ca acesta sa nu consume mai mult curent electric decat este necesar unei bune functionari. Iata cateva aspecte importante ce pot reduce sau preveni consumul de energie de catre frigider.

 

1 Asigura-te ca in spatele frigiderului exista un spatiu de aproximativ 30 de cm pana la perete pentru a permite aerului sa circule. In cazul frigiderelor incorporabile, va trebui sa te asiguri ca exista aceasta zona aerisita, pentru ca aerul cald eliminat sa se poata raspandi in restul camerei.

2 Aspira zona din spate a frigiderului periodic. Grilajul din spatele acestuia protejeaza condensatorul, insa in timp zona se incarca de praf. Daca frigiderul este pozitionat in bucatarie sau in apropierea baii, aburii fixeaza praful si murdaria, iar aceasta va fi extrem de greu de curatat, aerisirea va fi mult ingreunata . Acest lucru mareste consumul de energie deoarece frigiderul are nevoie de mai multa forta pentru a raci, iar in timp se poate defecta. Asadar, aspira grijajul cel putin o data pe luna.

3 Temperatura de racire va trebui reglata conform indicatiilor din manualul de instructiuni. Aceasta trebuie corelata cu cea ambientala si implicit cu anotimpul in care te afli. Iarna, treapta 1 de racire poate fi suficienta pentru interiorul frigiderului, in timp ce vara poti mari puterea de racire pana la treapta 3.

4 In ceea ce priveste cantitatea de alimente din interior, este bine ca aceasta sa fie distribuita in mod egal pe rafturile acestuia. Mai exact, nu este indicat sa incarci unul dintre rafturi cu produse, pentru ca celelalte rafturi sa ramana goale. Coreleaza temperatura de racire cu tipul de alimente depozitate aici. Fructele si legumele nu au nevoie de o temperatura foarte scazuta, deoarece exista riscul sa inghete.

5 Verifica periodic starea garniturii de etansare. Aceasta consta in membrana ce mentine usa frigiderului inchisa. Cu cat usa se deschide mai usor, cu atat membrana este mai slaba si pierde aer.

In cazul in care garnitura este fisurata sau sparta, aerul rece din interior se pierde, frigiderul muncind mult mai mult pentru a raci o cantitate suficienta. Asadar, o revizie periodica este extrem de bine venita.

6 Evita sa scoti frigiderul din priza foarte des, deoarece temperatura din interior va creste. In momentul in care aparatul este repus in functiune, el va avea nevoie de mai mult curent pentru a realiza din nou racirea pana la numarul de grade stabilit. In cazul in care se intrerupe curentul, este bine sa nu deschizi deloc usa frigiderului pana cand pana de curent nu a trecut, pentru ca aerul rece din interior sa se pastreze cat mai mult.

7 Probabil ca stii acest lucru dintotdeauna, insa el merita mentionat inca o data. Nu prelungi perioada in care tii usa frigiderului deschisa. Este foarte important sa respecti acest lucru in zilele cu temperaturi foarte ridicate sau in momentele in care gatesti.

 

Citeste si:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare