Amenajarea casei

#baie #bicarbonat de sodiu #dulap #ulei esential #deodorizant #coji de portocala

Cum sa prepari acasa odorizante pentru baie

Ai probleme cu mirosul neplacut ai baii, iar produsele din comert sunt ineficiente? In astfel de situatii poti prepara chiar tu acasa solutii naturale care sa te ajute sa scapi de mirosurile din baie. Iti sugeram cateva solutii simple si la indemana, cu ajutorul ingredientelor simple din bucatarie!

1 Pentru a indeparta mirosul neplacut din baie, adauga cateva picaturi de ulei esential pe cateva ghemotoace de vata. Asaza ghemotoacele intr-un bol pe care il plasezi in baie, pe o polita sau dulap. Poti folosi orice fel de ulei esential iti place: de lamaie, lavanda, vanilie, trandafir etc.

2 Inainte de primirea invitatilor, improspatateaza aerul din baie cu ajutorul cojilor de lamaie sau portocala. Rade coaja de la un fruct citric intr-o farfurie pe care o asezi pe o polita din baie.

3
O alta solutie este sa folosesti un bol ceramic pe care il umpli cu petale si coji parfumate de plante (potpourri). Poti intensifica parfumul placut cu ingrediente pe care le gasesti la tine in bucatarie: batoane de scortisoara, coaja de portocala sau extract de vanilie.

4 Cu siguranta ai auzit de beneficiile bicarbonatului de sodiu: plasat in frigider absoarbe imediat mirosurile neplacute. Aceeasi strategie o poti aplica si pentru baie: intr-un bol mic, presara putin bicarbonat de sodiu si lasa-l in baie. Pentru rezultate bune, inlocuieste lunar bicarbonatul de sodiu din bol.

De asemenea, poti amesteca bicarbonatul cu saruri marine aromate sau cateva picaturi de uleiuri esentiale.

5 Pentru indepartarea mirosurilor neplacute din baie poti folosi si otetul. Pentru a dezodoriza rapid baia, sterge peretii si toate surafetele din baie cu o carpa imbibata in otet alb. Este insa bine sa insisti mai mult in zonele din apropierea toaletei, acolo unde peretii au absorbit mai mult mirosul neplacut. De asemenea, mai poti turna otetul si in apa din vasul de toaleta. Lasa-l sa actioneze cateva minute, dupa care trage apa.

Pentru un efect mai bun, poti adauga si cateva lingurite de bicarbonat de sodiu.

6 Tot pentru a improspata aerul din baie, combina apa cu uleiuri esentiale si adauga compozitia intr-un deodorizant de camera care se baga in priza. Inainte insa este bine sa speli bine aparatul, astfel incat sa nu mai pastreze mirosul parfumurilor chimice.

Sursa foto: care2.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea