Amenajarea casei

#perne decorative #obiecte decorative #perne canapea #perne

Cum sa personalizezi pernele decorative

Invata sa decorezi singura pernele pentru a da un plus de personalitate si farmec patului sau canapelei pe care le tii. Cele mai frumoase modele de perne pot fi obtinute prin atasarea de diverse materiale si accesorii pe perne, deci tot ce ai de facut este sa-ti lasi imaginatia sa lucreze libera.

1 Materialele pernelor decorative

In primul rand, alege materialul din care este realizata perna. Alegerea culorii si imprimeului tine de gusturile tale personale, insa exista intotdeauna cateva sugestii pe care ar fi bine sa le iei in considerare.

Poti alege materiale cu textura, mai aspre, sau materiale pufoase, moi si placute la atingere. Unele materiale pentru pernele decorative pot fi mai potrivite pentru exterior (impermeabile), altele deosebit de absorbante , deci trebuie ferite de contactul cu lichidele.

Pentru pernele care vor sta in dormitor, alege materiale mai moi si mai luxuriante. De exemplu; matase, saten, dantela, bumbac.

Pentru pernele de sufragerie , alege materiale mai comfortabile. Niste bun exemple ar fi inul, catifeaua sau lana.

Pernele de exterior pot avea huse din material textil impermeabil, cu imprimeuri interesante.

Pentru a gasi materialele care-ti plac, mergi la o mercerie si alege cate o mostra, incercand s-o vizualizezi in locul in care urmeaza sa fie pozitionata perna.

2 Formele pernelor decorative

Pernele decorative nu trebuie sa fie neaparat patrate sau dreptunghiulare. Acestea pot fi rotunde, cilindrice, in forma de inima, de stele sau rectangulare.

Sugestie: Designerii de interior iti recomanda un joc interesant: sa realizezi perne decorative dupa forma trupului uman, pe care sa le umpli apoi, cu burete.

3 Schimbarea aspectului pernelor decorative

Exista mai multe modalitati prin care pernele tale pot capata un aspect nou.
- decupeaza diverse forme de flori, pasari, inimioare, stele, litere, cifre si coase-le sau lipeste-le cu adeziv special textil
- coase nasturi, margele, perle, strasuri pe pernele decorative
- gaureste cu un ac subtire cativa melci adusi de la mare si aplica-i pe o perna

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului