Amenajarea casei

#medicamente #cosmetice #ordine #curatenie #organizare #baie

Cum sa pastrezi ordinea in baie

Baia este cea mai mica incapere din locuinta noastra. Din cauza spatiului redus, riscul de supraaglomerare devine din ce in ce mai amenintator. Ai incercat mai multe dimensiuni si forme de dulapuri, insa rezultatele nu te-au multumit? Iata cateva sfaturi ce iti pot fi de folos.

 

1 Pastreaza strictul necesar

Iata cateva dintre articolele care stau de cele mai multe ori in baie, chiar daca nu utilizarea lor nu tine de aceasta incapere:

Medicamente  - aburii, caldura si mediul permanent umed al baii nu contruiesc un mediu recomandabil pentru depozitarea medicamentelor. Pastrandu-le aici exista riscul sa uiti sa le folosesti sau sa nu le sesizezi pe cele alterate sau expirate.

Creme de corp – este foarte important sa aplicam crema de corp dupa fiecare baie, insa nu trebuie sa facem acest lucru langa cabina de dus sau cada de baie. Pastreaza o singura lotuine, iar celorlalte gaseste-le un loc in dormitorul tau.

Cosmetice – chiar daca lumina din baie este mai puternica si iti este mai comod sa te machiezi aici, acest lucru nu este tocmai in regula. Cosmeticele mici  (creioane, rujuri) pot cadea pe jos din neatentie si se pot sparge. Tot neatentia poate face ca toate perlele tale sa ajunga in sifonul chiuvetei sau pe pardoseala uda. De asemenea, produsele cosmetice se pastreaza mai bine intr-un mediu racoros si uscat, umezeala fiind extrem de daunatoare.

Rezerva de prosoape si halate de baie – este bine sa stea pe un raft al dulapului de haine. De ce? Deoarece in baie ocupa foarte mult spatiu si exista riscul ca pe suprafata metrialului sa se dezvolte mucegaiul.

2 Arunca produsele vechi

Probabil ca pastrezi un rest in sticla de sampon pentru zilele in care ramai in pana, insa de cat timp nu ti s-a mai intamplat asta? Te-ai plictisit de gelul de dus actual si ai achizitionat unul nou. Foarte bine, insa pe acelasi raft exista inca 4 geluri de dus incepute si neterminate pe care nu le-ai mai atins de cateva luni.

Verifica starea de valabilitate si arunca toate produsele mai vechi de un an. Daca nu te induri sa arunci resturile ramase, toarna-le intr-o sticla si foloseste amestecul pentru spalatul hainelor fine.

3 Stabileste reguli

In cazul in care membrii familiei tale sunt neglijenti atunci cand folosesc baia, este momentul sa impui o regula de baza. Cumpara cate un cos din bambus pentru fiecare membru al familiei si propune-i sa aseze in el maxim 10 produse de ingrijire pentru baie (inclusiv buretele personal si piatra ponce). Aseaza cosuletele pe un raft suspendat astfel incat sa fie la indemana. Astfel ai scapat de dezordinea generala.

4 Respecta zonele principale

In jurul chiuvetei nu se va afla nimic altceva in afara de sapun si periute de dinti. De asemenea, in zona cazii isi vor avea locul buretii de dus si spatiile de depozitare pentru restul produselor de intretinere. Foloseste spatiul din partea de jos a chiuvetei pentru a depozita produse de curatat baia, manusi, rezervele de sapun si pasta de dinti etc.


Foloseste un cos de rufe pentru a depozita hainele inainte de fiecare dus;
Micsoreaza cat poti de mult numarul de carlige din baie. Evita sa mai agati si altceva in afara de prosoape, deoarece peretii incarcati vor da un aspect aglomerat;
Renunta la covorasele de pe jos. Acestea aduna si dezvolta foarte multe bacterii, microbi si mucegai.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare