Amenajarea casei

#sfaturi practice casa #organizare spatiu #sfaturi practice #organizare casa #spatiu depozitare

Cum sa organizezi lucrurile marunte din casa

Pierzi zilnic mult timp in cautarea cheilor sau telefonului mobil? Nu stii niciodata unde sunt documentele importante? Invata sa organizezi mai bine obiectele de mici dimensiuni si vei avea o locuinta aerisita!


Cum organizezi cheile, corespondenta si telefonul mobil

Pentru chei si genti, cuierele sunt cele mai potrivite accesorii din locuinta ta. Aceste curiere sau carlige pot fi montate pe holul de la intrarea in casa sau in bucatarie.

Pentru obiectele mici, precum cheile, bolurile decorative din ceramica sunt de asemenea de mare ajutor. Pot fi pozitionate la intrarea in locuinta, pe hol sau in bucatarie. Pentru corespondenta este bine sa ai o tavita din ceramica sau sticla, unde sa sortezi tot ce primesti. Asigura-te insa ca toata lumea din casa o va folosi in acest scop.

De asemenea, daca vrei sa nu cauti zilnic pe sub perne dupa telefonul mobil, creeaza un loc special in fiecare camera, unde sa il tii atunci cand esti acasa.


Cum organizezi obiectele din bucatarie

Daca vrei sa ai o bucatarie ordonata, este indicat sa cureti in fiecare zi toate suprafetele din aceasta incapere. De asemenea, strange toate lucrurile pe care nu le folosesti zilnic.

Daca bucataria ta este mica, este bine sa fie cat mai ordonata si sa contina lucrurile si accesoriile esentiale gatitului. Nu lasa pe blaturi sau pe masa obiecte de decor, plante sau statuete. Acestea isi au locul in alte camere ale locuintei.


Cum organizezi hartiile

Documentele importante este bine sa fie scanate, xeroxate si pastrate in dosare speciale. Este indicat sa organizezi un sertar special pentru aceste documente, in care sa nu umbli tot timpul.


Cum organizezi hainele

Hainele din sifonier este bine sa fie organizate in functie de tipul (paltoane, rochii, fuste, camasi etc) si culoarea lor. Este indicat sa folosesti si cosuri sau cutii pentru a depozita obiectele vestimentare mai mici, iar pentru curele si cravate foloseste umerase speciale.


Cum organizezi obiectele cu valoare sentimentala

Obiectele cu valoare sentimentala dau personalitate oricarei locuinte, insa nu este indicat sa iti acapareze toata viata. Aceste obiecte este bine sa fie depozitate in spatii speciale (rafturi, biblioteci etc) si rotate din cand in cand.


Sursa foto: myzerowaste.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare