Amenajarea casei

#depozitare #lenjerie de pat #spalare lenjerie pat #improspatare

Cum sa mentii lenjeria de pat ca noua

Atunci cand achizitionezi o lenjerie de pat iti doresti ca aceasta sa aiba un material de buna calitate, cat mai placut la atingere. Daca vrei ca lenjeria ta sa isi pastreze calitatile chiar si dupa spalari multiple, ar fi bine sa iei in calcul cele mai bune sfaturi pentru spalarea si ingrijirea lenjeriei de pat.


Spalarea si improspatarea lenjeriei de pat

 

Te gandesti probabil ca este suficient sa pui lenjeria de pat in masina de spalat, sa adaugi putin detergent si balsam de rufe, sa dai drumul unui program mediu de spalare si gata.

Daca totusi iti doresti sa ai lenjerii care sa iti rasfete pielea de fiecare data, procesul de spalare este unul mai complex. Asadar, dupa ce scuturi bine lenjeria de pat, introdu-o in cuva masinii de spalat. Adauga apoi detergentul intr-o cantitate moderata (de preferat detergent lichid). In spatiul alocat balsamului pentru rufe poti adauga doar un sfert din cantitatea recomandata de balsam, zeama de la jumatate de lamaie (pentru dezinfectarea si curatarea petelor de transpiratie) si 3 picaturi din uleiul esential preferat.

Este suficient ca lenjeria de pat sa o introduci la un program mediu de spalare. Nu uita ca tesatura nu are nevoie de o curatare intensa, ci de o spalare usoara si o improspatare.

Imediat dupa ce vei deschide capacul masinii de spalat vei simti aroma proaspata si delicata a tesaturii. Aceasta nu va fi la fel de puternica dupa uscare, ci foarte subtila si placuta chiar si pentru cel mai exigent membru al familiei.

Dupa spalare, lenjeria de pat se scutura bine si se lasa la uscat, departe de razele puternice ale soarelui care nu vor face decat sa decoloreze tesatura.

Depozitarea lenjeriei de pat

Dupa ce s-a uscat in totalitate, lenjeria de pat se impacheteaza si se aseaza intr-un spatiu curat si bine aerisit . Pentru ca acestea sa isi mentina mirosul placut si proaspat, adauga la cativa centimetri de acestea, 3 - 4 picaturi de ulei esential de lamaie. Esenta va pastra o aroma placuta si va reusi sa mentina la distanta moliile.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare