Amenajarea casei

#oglinzi #surse iluminare #incapere #camera luminoasa

Cum sa luminezi o incapere

Lumina naturala este foarte importanta intr-o camera. Aceasta ofera senzatia de spatiu mare, aerisit si iti ofera o stare de bine . Pe de cealalta parte, o camera intunecoasa sau iluminata artificial nu va fi deloc atragatoare, decat poate atunci cand vrei sa te odihnesti.

Iata care sunt cele mai bune variante pe care le ai pentru a lumina o incapere in mod natural:
 

Foloseste oglinzi


Daca asezi o oglinda fata in fata cu geamul sau uneva in apropierea dar in diametrul opus acestuia, oglinda va reflecta lumina si va da impresia ca incaperea este mult mai luminoasa . Cu cat oglinda sau oglinzile vor fi mai mari si mai voluminoase, cu atat camera va fi mai luminoasa.

Eventual poti amenaja in incapere un perete format din patratele de oglinda. Dincolo de efectul vizual foarte interesant si original, acest perete va avea acelasi efect ca o alta fereastra . Totusai, in cazul in care ai copii ar fi bine sa asezi acest aranjament cat mai sus sau sa ii inveti sa nu puna mana pe bucatile de oglinda.
 

Ferestre inalte


Este destul de dificil sa spargi un perete sau o bucata de perete pentru a mari dimensiunea erestrelor, insa aceast lucru reprezinta solutia ideala in cazul unor ferestre mici. daca stai la casa, eventual poti transforma fereastra intr-o usa, iar in exterior poti face un mic balcon. In acest fel vei avea intotdeauna suficienta lumina.

Daca nu te incanta ideea de usa, nu iti ramane decat sa maresti dimensiunea geamului inspre tavan, dar si in laterale. In acest sens nu ai nevoie doar de un constructor, ci si de o comanda (cu cel putin 2 saptamani inainte) pentru geamuri termopane .
 

Scapa de draperii


Este adevarat ca draperiile sunt elegante si utile, dar indeparteaza-le atunci cand ai nevoie de lumina. Prinde-le in lateral cu doua sfori asortate si eventual trage si perdeaua intr-o parte. In acest fel vei avea suficienta lumina, de dimineata pana seara.
 

Zugraveste


Culorile deschise si sidefate reflecta foarte bine lumina. Strange tot mobilierul in mijlocul incaperii, acopera-l cu pungi de celofan si zugraveste intreaga camera, inclusiv tavanul cu o nuanta sidefata. Rezultatul va fi unul spectaculos.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea