Amenajarea casei

#casa # termite # termite casa # protectie termite

Cum sa iti protejezi casa de termite

Termitele sunt insecte nesuferite care, odata ce reusesc sa patrunda in casa ta, pot produce pagube extrem de costisitoare. Pentru a evita stricaciunile, este esential sa stii sa iti protejezi casa de atacul termitelor. La ce metode poti recurge, afla in continuare!

1. Apeleaza la solutii chimice

Unele dintre cele mai eficiente solutii de mentinere la distanta a nesuferitelor termite sunt solutiile chimice, destinate intocmai protejarii casei, pe care le gasesti in comert. Pentru a fi 100% eficiente, aceste solutii trebuie aplicate strategic, mai precis in jurul fundatiei casei, dar si in locurile prin care insectele ar putea patrunde in locuinta si in structura acesteia.

2. Inspecteaza cu atentie intreaga casa in fiecare primavara

O alta metoda de a preveni, dar si a descoperi din timp o eventuala infestare cu termite este inspectarea minutioasa a locuintei in fiecare primavara, cand vremea incepe sa se incalzeasca. Verifica fiecare coltisor al casei, structurile din lemn, dar nu uita sa arunci si un ochi in gradina - cu precadere daca si aici exista elemente din lemn (precum pergolele, spre exemplu) care ar putea reprezenta o tentatie pentru termite.

De asemenea, mentinerea unui nivel optim de curatenie in interiorul casei pe durata intregului an are mari sanse sa te scuteasca de neplaceri. Pe langa faptul ca iti permite sa descoperi eventualii intrusi, curatenia temeinica nici nu creeaza "puncte de atractie" pentru termite, cum sunt resturile de mancare din bucatarie pentru o perioada mai lunga de timp sau gunoiul menajer.

3. Metode de protejare a mobilierului din lemn

Pe langa structura din lemn a casei, termitele isi fac loc si in piesele de mobilier raspandite in intreaga locuinta. Pentru a preveni atacul la nivelul mobilei, iata cateva sfaturi pe care le-ai putea pune in practica:

  • Umezeala este inamicul numarul 1 al mobilierului tau cand vine vorba despre termite. Pentru a nu favoriza aparitia insectelor daunatoare, asigura-te ca umiditatea din locuinta nu este niciodata excesiv de ridicata si ca mobilierul tau nu este niciodata umed.
  • In masura in care este posibil, alege piese de mobilier tratate cu borat de sodiu si realizate din placi de lemn presat, care sunt rezistente la atacul termitelor.
  • Periodic, aplica un tratament cu pesticide fiecarei piese de mobilier, chiar daca nu remarci prezenta termitelor. Retine ca nesuferitele insecte se pricep de minune sa isi ascunda prezenta!
  • Mobilierul vechi trebuie manuit cu grija, deoarece un spray cu pesticid ii poate afecta calitatea. Discuta cu un specialist, in prealabil, inainte de a-l trata impotriva termitelor.


Nu uita sa te asiguri ca nici exteriorul casei nu creeaza conditiile propice aparitiei termitelor, care apoi s-ar putea strecura in locuinta:

  • Elimina cioturile si buturugile de copaci din gradina, intrucat termitele adora sa se ascunda in interiorul lor. In plus, in masura in care poti, apeleaza la constructii din beton in gradina, in detrimentul celor din lemn.
  • In cazul caselor dotate cu sistem de incalzire cu lemne, se recomanda amplasarea stivelor de lemne pentru foc cat mai departe de locuinta, intrucat acestea pot atrage termite.


Foto: natural-japan.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea