Amenajarea casei

#decoratiuni casa #decorarea casei #decoratiuni primavara

Cum sa iti decorezi casa pentru primavara

Chiar daca vremea buna si temperaturile ridicate se lasa asteptate, poti incepe din timp redecorarea casei , astfel incat primavara sa te prinda intr-un mediu transformat, adaptat zilelor insorite si calduroase. Descopera, in continuare, cateva idei menite sa te ajute la pentru primavara!

1 Lasa lumina sa patrunda in casa

Daca incaperile casei tale sunt decorate cu mobilier masiv si draperii groase, care nu permit accesul luminii in interior, este momentul sa faci cateva schimbari! Printre altele, decorarea casei pentru primavara implica renuntarea la materialele groase si alegerea unora noi, diafane si subtiri - in acest sens, ai putea renunta la draperiile din catifea, spre exemplu.

La fel de bine, in situatia in care canapeaua este acoperita cu o husa dintr-un material gros, acum este momentul sa o inlocuiesti cu una subtire, deschisa la culoare, ideala pentru sezonul primavara-vara.

2 Inlocuieste covoarele

Daca bugetul ti-o permite, decorarea casei pentru primavara ar putea include si schimbarea covoarelor din locuinta - in conditiile in care acestea sunt pufoase, groase, adaptate sezonului rece, cu alte cuvinte. Asupra carui tip de covoare te-ai putea opri? Printre altele, o alegere inspirata se vor dovedi covoarele din , bambus sau chiar din coaja de nuca de cocos, in culori deschise.

Poti profita de inlocuirea covoarelor groase din casa pentru a le repara sau curata, astfel incat sa fie intr-o stare impecabila la sosirea sezonului rece.

3 Adu natura in casa

Sosirea primaverii reprezinta prilejul perfect pentru a aduce mai multe plante in interiorul casei. Nu este nevoie sa apelezi la plante scumpe si pretentioase: important este ca locuinta ta sa emane prospetime. Ai putea avea in vedere florile de sezon, precum lalelele, zambilele sau narcisele. Plantele pot fi inserate in ghivece sau iti pot decora casa in vaze.

4 Alege culori pastelate si imprimeuri florale

Culorile pastelate si imprimeurile florale sunt alegeri inspirate atunci cand ai in vedere decorarea casei pentru primavara. Acestea pot fi inserate sub forma de , cuverturi, vaze, lenjerie de pat , huse si orice alt tip de decoratiuni. Nu uita sa mergi pe combinatii de nuante apropiate pentru a crea coerenta, dar si pentru ca intreaga locuinta sa fie un spatiu confortabil.

5 Scapa de dezordine

Noul inceput, pe care il marcheaza sosirea primaverii, poate fi marcat si printr-un amplu in interiorul casei. Acum este momentul prielnic pentru a demara curatenia de primavara si pentru a scapa de toate obiectele nefolositoare, care iti ocupa spatiu pretios in mod inutil. Incepe din cele mai aglomerate zone ale casei si continua pana cand curatenia acopera si cele mai mici detalii (aerisirea si aspirarea pernelor, de pilda).

Ce poti face cu mormanele de lucruri nefolositoare de care vrei sa scapi? Le poti arunca - daca sunt stricate - sau dona. La fel de bine, poti participa la targuri destinate vanzarii de obiecte second hand; in acest fel, vei face rost de fonduri pentru redecorarea casei!

Sursa foto: abeachcottage.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea