Amenajarea casei

#bucatarie #accesorii #functii #electrocasnice

Cum sa iti alegi o friteuza

Alegerea unei friteuze impune cateva riscuri, tocmai din cauza faptului ca pare un aparat electrocasnic extrem de simplu si fara prea multe diferente de functionare. Daca ai vazut care sunt cele 8 aspecte decisive care ar trebui sa te ghideze in alegerea friteuzei, citeste in continuare ce functii poti cauta precum si care este cel mai mic pret de pe piata.

1 Verifica functiile cele mai importante

Este foarte important ca atunci cand alegi o friteuza sa ceri detalii cu privire la cateva functii extrem de utile. Iata care sunt acestea si cum iti pot usura munca:

  • Functia de precuratare si filtrul pentru reziduuri au o importanta marita deoarece te pot ajuta sa pastrezi cat mai mult timp uleiul in interior fara sa fie nevoie sa il schimbi din cauza resturilor de mancare. Astfel, in acelasi ulei poti praji pui pane dar si cartofi prajiti. Filtrul pentru reziduuri limpezeste uleiul, iar mancarea va arata mereu impecabil. Acesta poate fi detasabil sau fix.
     
  • Termostatul reglabil te ajuta sa selectezi puterea de prajire in functie de temperatura. In general, intervalul de reglare a temperaturii este impartit intre 150 si 190 grade si poate fi selectat din 3 trepte crescatoare.
     
  • Ledurile de atentionare, tastatura si indicatorul de temperatura sunt acele detalii ce fac diferenta atunci cand vine vorba de pret dar si de siguranta performantei. Cu ajutorul acestora ai control asupra functiilor friteuzei (prajire, inabusire etc) si o poti programa sa se opreasca dupa o anumita perioada.
     
  • La polul opus se afla modelele mai simple ce se actioneaza in momentul in care le introduci in priza. In aceasta privinta, este foarte important sa alegi o friteuza care sa contina un buton de pornit/oprit (on/off) pentru a nu fi nevoie sa o scoti din priza de fiecare data dupa ce ai terminat de prajit.

2 Alege in functie de design si material

Probabil ca iti va fi destul de greu sa gasesti o friteuza rosie sau verde, insa poti gasi cu usurinta modele in nuante de gri, crem, alb sau negru. Cele fabricate partial din inox sunt mai usor de intretinut si de curatat si au un aspect modern.

In ceea ce priveste forma, poti alege intre friteuze rectangulare sau cilindrice. Designul difera in functie de firma si poti gasi cu usurinta un model care sa se incadreze in bucataria ta.

3 Cauta cel mai bun pret

Un pret mare include si un numar mai mare de functii si accesorii. De asemenea, o buna parte a valorii este alocata brandului firmei producatoare. O friteuza noua va avea 2 ani garantie, indiferent de producator sau model. Pretul acestora variaza intre 200 si 900 RON.

O alta varianta de luat in seama o reprezinta electrocasnicele refurbished. Acestea sunt aparate reconditionate sau reambalate pe care proprietarii le-au returnat in termen de cateva zile dupa achizitie. Electrobazar.ro ne ofera definitia acestui sistem: „Produsul este refurbish, cu o garantie de 12 luni, si provine de pe piata Marii Britanii, unde legea permite clientilor sa returneze orice produs in termen de 30 de zile de la cumparare. Aceste retururi impreuna cu lichidarile de stoc si cu produsele care au fost expuse in rafturile magazinelor sunt apoi trecute printr-un Proces de productie unde se verifica din punct de vedere tehnic (electric si functional), se verifica existenta tuturor accesoriilor, se cosmetizeaza, iar apoi se comercializeaza la preturi extrem de avantajoase. „

Prin acest sistem sunt puse in vanzare friteuze performante ce contin majoritatea functiilor importante. Preturile variaza intre 100 si 200 RON si poti avea norocul sa nimeresti un produs de foarte buna calitate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare