Amenajarea casei

#mucegai #perete #condens #umiditate

Cum sa indepartezi mucegaiul de pe perete

Odata cu scaderea temperaturii de afara si folosirea surselor de incalzire artificiala in case pot aparea probleme legate de instalarea mucegaiului. De asemenea, condensul provocat de termopane poate duce la aparitia acestei probleme. Mucegaiul este periculos pentru sanatatea ta si a familiei tale si poate cauza infectii respiratorii si diverse alergii. De aceea, este bine sa stopezi de indata aparitia lui. Iata cum:

1 Identifica problema care duce la aparitia mucegaiului si rezolv-o inainte de a te ocupa de curatarea peretilor. Izoleaza peretele care se afla sub petele de mucegai sau daca acesta este provocat de umiditatea prea mare din casa instaleaza ventilatoare si dezumidificatoare.

2 Prepara o solutie fomata din hipoclorit de sodiu si apa pe care s-o versi intr-o sticla cu pulverizator.

3 Deschide larg geamurile inainte de a incepe sa puverizezi aceasta solutie intrucat este destul de toxica.

4 Pulverizeaza hipocloritul de sodiu si apa de-a lungul peretilor afectati astfel incat solutia sa patrunda bine si las-o sa actioneze timp de cateva minute. Poti sa folosesti si o solutie speciala antimucegai din comert insa este bine sa stii ca majoritatea au in componenta hipocloritul de sodiu.

5 Foloseste un prosop sau o carpa mai aspra pentru a indeparta toate urmele de mucegai.

6 Lasa peretele sa se usuce, eventual mai sterge-l suplimentar cu un prosop uscat.

7 Repeta operatiunea daca pata de mucegai nu a disparut de pe perete.

8 Daca nu ai reusit sa scapi de mucegai este indicat iei o mostra si s-o duci la un laborator pentru a fi analizata. Astfel vei afla exact ce tip de mucegai este si care sunt metodele prin care poti scapa de el.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea