Amenajarea casei

#cadou #cutie #ambalaj #craciun #sarbatori

Cum sa impachetezi cadourile ca un expert

Ti se intampla in fiecare an. Se apropie sarbatorile, te-ai hotarat ce si pentru cine sa cumperi, dar te impiedici exact atunci cand vine vorba de forma de prezentare a cadoului. Pentru ca da, cel putin la prima vedere, ambalajul face cadoul tau sa para deosebit. Ambalarea darurilor nu trebuie sa fie o sarcina descurajatoare. Oricine poate invata cum sa impacheteze un cadou urmand cativa pasi simpli.

Inainte sa te apuci de treaba, ai nevoie de:

  • o cutie, de preferat de carton;
  • hartie colorata de ambalat;
  • foarfece;
  • panglica de cel putin 1 m, in functie de cat de mare e cadoul;
  • scotch dublu si transparent;
  • strat izolator pentru cadou din hartie sau polistiren ;
  • felicitare-card.


Hartia de ambalaj poate face diferenta dintre un cadou simplu si un cadou care impresioneaza. Alege hartie in culori unice, in functie de preferintele celor carora le oferi darul sau cu diverse modele specifice Craciunului. Incearca sa asortezi cat mai bine nuanta hartiei de ambalaj cu cea a panglicii cu care legi cadoul. Culorile potrivite pentru Craciun sunt rosu, verde, auriu, argintiu si albastru.
1
Pentru inceput, pune cadoul tau intr-o cutie potrivita si izoleaza-l cu strat din hartie sau polistiren (mai ales daca in cazul obiectelor fragile). Apoi inchide-o complet, lipind capetele cu scotch.
2 Intinde hartia de ambalat pe o suprafata plana si pozitioneaza cutia de cadou in centrul acesteia. Uneste capetele hartiei in partea superioara a cutiei si lipeste-le cu o bucata de scotch. Asigura-te ca le-ai imbinat perfect. Apoi,ascunde marginea taiata, indoind-o aproximativ un centimetru in interior.
3 Pliaza excesul de hartie de pe lateralele cutiei, astfel incat sa formezi doua triunghiuri, paralele, unul in partea superioara a cutiei si unul in partea inferioara.
4 Uneste cele doua tringhiuri la mijlocul cutiei. Surplusul triunghiului de deasupra indoaie-l in interior, astfel incat sa obtii o imbinare perfecta a celor patru colturi impaturite. Lipeste cu scotch dublu, apoi repeta pasul si in capatul celalalt al cutiei.


Ca sa verifici daca ai inteles cum trebuie facut, urmareste clipul video de mai jos.





Cum impachetezi un ornament de Craciun


O alta varianta de impachetat cadourile, mai ales daca nu ai cutie de carton, este invelirea lor in folie de celofan.
1 Ia o folie colorata, cu motive de Craciun, si intinde-o pe o suprafata plana.
2 Pune cadoul in mijlocul ei, apoi strange marginile foliei deasupra cadoului. Asigura-te ca unghiurile formate sa fie aproximativ egale.
3 Fixeaza folia legand-o cu panglica de hartie sau plastic colorata.
4 Aranjeaza colturile foliei sub forma unor petale de floare.
Daca in loc de folie de celofan folosesti hartie colorata, atentie in momentul impaturirii deasupra cadoului pentru a nu forma cute nedorite sau, si mai rau, pentru a nu o rupe.


Verifica daca ai procedat corect urmarind clipul video de mai jos.





Cum sa confectionezi un ornament pentru cadou
 
 
Incearca un zigzag de hartie colorata

1 Pliaza o bucata de hartie (preferabil de culoare complementara cu hartia cu care ai impachetat cadoul) in cute egale, cu partea colorata  inspre exterior. Apoi desfa hartia, dar pastreaza pliurile ca linii de ghid pentru etapa urmatoare.


2 Lasa primul pliu indoit, apoi prinde cuta urmatoare si uneste-i marginea cu primul pliu, astfel incat sa creeze o linie diagonala.

3 Fa acelasi lucru cu pliul urmator, dar unesteste-l cu marginea opusa, astfel incat in mijloc sa-ti iasa un unghi.

4 Alterneaza partile si repeta procesul pana creezi un efect de zigzag.
5 Potriveste hartia in zigzag pe pachet si prinde-o cu scotch dublu. Asigura-i marginile.


Tot ce iti ramane de facut este sa adaugi o funda.
1 Ia o panglica de panza sau hartie si prinde-o in jurul cutiei.
2 Leaga-o la mijloc, apoi fa  o singura funda, ca atunci cand legi sireturile de la pantofi.
3 Netezeste funda si da-i un plus de volum. Apoi taie capetele panglicilor astfel incat sa fomezi un „V”.
4 Ascunde o felicitare-card pe care ai scris un mesaj cu caracter personal sub ornamentul in zigzag si cadoul tau este gata pentru a fi daruit!

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea