Amenajarea casei

#culori #design #amenajare

Cum sa folosesti pete de culoare intr-un interior modern

Tendintele in design-ul interior modern incurajeaza utilizarea unor culori puternice, vibrante, capabile sa imbrace camera, sa ofere o nota de dramatism sau sa trezeasca la viata spatiul amenajat. Cum folosesti insa culorile in asa fel incat sa creezi armonie ?



Iata in continuare cateva aspecte de care este bine sa tii cont cand folosesti pete de culoare intr-un spatiul modern:


1 Foloseste culori deschise


Culorile deschise, proaspete, sunt capabile sa creeze un spatiu stralucitor, plin de viata. De exemplu, poti folosi galbenul in spatiile care au nevoie de caldura si lumina.

O incapere in alb are un look foarte modern. Fundalul alb poate fi trezit la viata prin nise in perete, perne si diverse accesorii colorate, albul suportand combinatia cu orice culoare sau nuanta.


2 Joaca-te cu nuantele pregnante


Auriul, argintiul, movul sunt doar cateva dintre culorile pe care le poti utiliza intr-un mod inedit, in spatiul interior. Trebuie insa sa ai grija unde si cum le folosesti, astfel incat acestea sa se integreze armonios si sa nu devina suparatoare.

Un dormitor decorat in mov ar trebui sa aiba un fundal pal, cu o cuvertura intr-o nuanta mai inchisa , cu mobilier si accesorii in tonuri de bej, astfel incat spatiul sa nu devina obositor sau aglomerat.


3 Foloseste culori inchise


In design-ul interior modern, culorile inchise sunt la loc de cinste. Insa acestea trebuie sa fie utilizate in spatii mari. Se pot utiliza nuante de cafea, brun, gri etc. In incaperile prea inalte, se poate da falsa impresie de apropiere a tavanului daca acesta este vopsit intr-o nuanta mai inchisa.

Culorile inchise, insa, nu ar trebuie folosite pentru pereti, deoarece vor innaspri camera. Se poate vopsi un singur perete intr-o culoare inchisa, atunci cand vrei sa-l scoti in evidenta.


4 Experimenteaza rosul


Nuantele de rosu sunt foarte potrivite in incaperile folosite pentru o anumita activitate: bucatarie, camera de relaxare etc. Rosul este o culoare care stimuleaza creativitatea si infrumuseteaza spatiile.


5 Foloseste albastru si verde


Pentru un decor proaspat si aerisit , nuantele de albastru si verde sunt foarte potrivite. Aceste culori fac si legatura cu mediul natural din exterior. De asemenea, ambele culori sunt relaxante si pot fi combinate cu succes, in numeroase feluri, in design-ul interior.


6 Combina elementele simple cu cele complexe


Combina liniile clare sau tonurile neutre, folosite in fundal, cu nuante si culori luminoase, cu desene sau modele abstracte.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare