Amenajarea casei

#original #sarbatoare #ziua indragostitilor #sfantul valentin #lumanari #parfum #miros #lumina #romantism #bec colorat #sampanie #fotografii #flori #ghiveci

Cum sa fii original de Sfantul Valentin

Ziua de Sfantul Valentin reprezinta prilejul ideal pentru a-i arata celui de langa tine cat de mult il iubesti. Arata-i partenerului sentimentele tale intr-un mod original si creeaza la tine acasa o atmosfera romantica.

 

 

Desi romantismul este perceput de multe persoane printr-o serie de clisee, nu te limita la inimioare rosii sau trandafiri. Daca partenerul tau nu agreeaza culoarea rosie, nu insista in a decora casa astfel.

Evita tiparele deoarece ele pot aduce monotonie sau repulsie. Daca in amenajarea locuintei tale nu ai folosit culoarea rosie, nu este cazul sa o faci acum. Poti crea un aspect inestetic printr-un dezechilibru cromatic.

Lumina

Lumina detine un procent considerabil in peisajul unei atmosfere romantice. Cumpara cateva lumanari asortate decorului existent, sau incearca un set de lumanari pictate in culori calde care se incadreaza cu usurinta in orice amenajare.

Daca ai animale de companie , iar acestea au acces in toate camerele casei tale, utilizarea lumanarilor nu este recomandata deoarece apare riscul de incendiu. Asadar, cumpara cateva becuri colorate de putere mica (60 W) si inlocuieste-le momentan pe cele existente. Pretul unui bec variaza intre 5 si 20 RON.

Mirosul

Pentru ca seara de Sf. Valentin sa fie una reusita, este bine sa acorzi atentie si mirosurilor din casa ta. Daca planuiesti o cina romantica, ai grija ca mirosul de mancare sa dispara cat mai curand, pentru a nu strica atmosfera intima. Alege lumanari parfumate sau uleiuri aromatice.

Daca ai in plan o baie impreuna cu partenerul, presara putina sare de mare parfumata si colorata si asterne cateva petale din florile preferate. Lumanarile sunt un detaliu esential. Daca spatiul iti permite, poti aduce la indemana o frapiera cu doua pahare si bautura lui preferata. Atentie insa! Nu incarca foarte mult atmosfera, deoarece va deveni obositoare.

Fotografiile

Rezerva-ti putin timp si rasfoieste albumul vostru de fotografii.
Cu putina imaginatie vei realiza un colaj din fotografiile voastre preferate. Lipeste-le pe un panou mare, si adauga cateva elemente inedite. Lasa-ti amprenta palmei pe tablou, si propune-i si lui, sau copiilor vostri sa faca acelasi lucru.

Lipeste langa fotografii cateva suveniruri: prima floare pe care ti-a oferit-o, sau biletul de tramvai pe care ea ti-a scris pentru prima data numarul ei de telefon. Veti impartasi un moment amuzant si veti crea un obiect de decor de nepretiut.

De asemenea poti inrama pozele preferate, sau ii poti face o surpriza apeland la un artist pentru un portret desenat.

 

Florile

Nici un dar nu este mai potrivit decat florile. Nici un efort nu este mai apreciat decat procurarea lor. Alege-i celui drag un buchet original din florile preferate si uita de clasicii trandafirii rosii.

Florile in ghiveci au devenit din ce in ce mai apreciate. Pentru a pastra cat mai vie amintirea zilei, aceasta este solutia. Asorteaza culoarea ghiveciului cu restul casei tale, pentru a nu crea o nota discordanta. Prinde langa ghiveci si un balon elegant cu un mesaj de dragoste.

 

 

Citeste articole pe aceeasi tema:

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare