Amenajarea casei

#lumanari #lumanari ceara #lumanari craciun #lumanari originale #confectionare lumanari

Cum sa faci lumanari originale

Lumanarile pentru mesele festive nu trebuie sa fie neaparat clasice si banale, asa cum le gasesti in comert. Cu putina indemare, cateva materiale care se gasesc prin si sugestiile noastre, poti obtine variante originale si personalizate de , care se vor remarca oriunde le vei si vor contribui la atmosfera de sarbatoare.

 

Lumanari pictate


Cumpara lumanari simple, inalte si ceva mai groase pe care le poti picta usor. Sterge cu o carpa imbimabata in alcool lumanarea si las-o sa se usuce.

Pentru a obtine lumanarile pictate, ai nevoie de vopsea acrylica si vopsea speciala pentru lumanari, care se amesteca in proportii egale. Ar fi bine sa-ti procuri mai multe pensule de grosimi diferite, pentru a-ti permite sa faci desene mai elaborate. Alege motive populare, florale sau geometrice si foloseste nuante care sa se asorteze cu decorul camerei, fata de masa sau peretii camerei.

Daca pictezi in straturi consecutive, lasa sa se usuce primul strat si abia apoi reincepi sa pictezi.
 

Lumanari cu paiete


Pentru a realiza lumanarile cu paiete, achizitioneaza lumanari lungi si groase, pe care sa lipesti dupa bunul plac cateva paiete. Alege paiete in culori contrastante sau nuante de auriu si argintiu , care se potrivesc cu atmosfera de petrecere.

Cauta un adeziv bun si intinde-l pe paiete cu ajutorul unui betisor de chibrit. Lasa paieta cateva secunde sa se usuce si apoi aplic-o pe .
 

Lumanari din nuca de cocos


Refoloseste lumanarile vechi sau resturile de ceara, topindu-le si rearanjandu-le intr-o alta forma. Aceasta forma poate fi coaja unei nuci de cocos, taiata pe jumatate. Nu uita sa adaugi un pe mijloc.
 

Truc: daca vrei sa arda mai incet, pune-i un fitil mai gros, format din mai multe fire rasucite.
 

Lumanari din globuri pisate


Mai tii minte felicitarile realizate din globuri de brad pisate si lipite de hartie pe care le faceam la scoala? Acelasi truc poate fi folosit si cand vrei sa decorezi o lumanare si se poate face prin doua modalitati.

Una ar fi sa topesti ceara si sa o amesteci cu globul pisat marunt, iar apoi s-o versi intr-o forma. Alta ar fi sa lipesti cu un lipici pentru lumanari resturile de glob pisat pe o lumanare deja existenta.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea