Amenajarea casei

#petreceri #curatenie casa #pete covor #curatare pete # curatare parchet

Cum sa faci curat rapid in casa dupa petreceri

Daca de multe ori ajungi sa fii gazda ideala si iti pui casa la dispozitia rudelor si prietenilor, organizand petreceri memorabile, ajungi si in momentul in care trebuie sa te intorci la realitate, adica sa incepi sa te ocupi serios de curatenia casei dupa fiecare petrecere de acest gen.

Iata cativa pasi strategici care te vor ajuta sa termini rapid si eficient aceasta misiune.

 

1 Sterge cu atentie petele sau resturile de mancare de pe podeaua bucatariei. Nu ai dori sa aluneci din cauza lor si, in plus, ofera un aspect foarte neplacut casei.

2 Strange toate sticlele de bautura din casa, varsa-le continutul in chiuveta si depoziteaza-le intr-o cutie astfel incat sa le poti duce mai usor la gunoi. Daca e vorba de sticle de plastic, turteste-le si recicleaza-le, ducandu-le la un punct de strangere a deseurilor din plastic.

3 Strange toate paharele de bautura, goleste-le continutul in chiuveta si aseaza-le aproape de masina de spalat vase sau chiuveta.

4 Verifica mancarurile ramase in urma petrecerii. Daca mai sunt bune, le poti pastra inca un timp la frigider. Daca le-ai lasat prea mult la caldura, arunca-le fara regrete.

5 Nu lasa prea mult timp sa treaca intre petrecere si inceperea curateniei. Daca esti prea obosita, arunca toate resturile si spala vasele chiar a doua zi, iar in a treia te poti ocupa si de restul casei.

6 Continua cu stransul farfuriilor si tacamurilor. Daca nu ai masina de spalat vase, este recomandat ca unele vase sa fie lasate la inmuiat in chiuveta pentru cateva ore, intr-un amestec de apa si detergent, pentru a inlatura mai bine urmele de grasime, ciocolata etc.

7 Nu varsa cantitati mari de ulei sau grasime in chiuveta sau in wc. Strange-l intr-o sticla de plastic, sigileaz-o si arunc-o la tomberon .

8 Nu uita sa cureti din cand in cand filtrul chiuvetei care se umple de resturi alimentare si blocheaza apa in interior.

9 Daca speli vasele in masina de spalat vase, nu exagera cu umplerea ei excesiva, riscand s-o defectezi astfel.

10 Ai putea face din operatiunea de curatenie un prilej de reintalnire cu prietenii sau membrii familiei, care sa te ajute la acest lucru si totul sa devina mai usor si distractiv. In plus, le poti pune la dispozitie mancarea si bautura ramasa dupa petrecere.

11 Ia un sac mare de gunoi si strange din toata casa toate resturile non-reciclabile, ducandu-le pe toate in bucatarie: dopuri de sticla, confetti, baloane, resturi de mancare etc.

12 Aeriseste casa inainte si in timp de stergi praful si dai cu aspiratorul. Apuca-tye dimienata de aceste operatiuni si incepe din camerele cele mai indepartate, lansand bucataria la urma.

13 Muta la loc mobilele pe care le-ai aranjat astfel incat sa faci mai mult loc pentru dans sau socializare.

14 Ocupa-te acum de petele de pe covor sau canapea care au nevoie de solutii speciale pentru a fi indepartate.

15 Sper final, nu uita sa cureti bine gresia din casa, precum si sa cauti cu atentie daca exista pete de mancare sau bautura pe pereti si mobila si sa le indepartezi.

16 Baga intr-o solutie speciala (sau clor daca sunt albe) fata de masa sau servetele textile care au fost patate in timpul petrecerii. Abia apoi, le poti introduce in masina de spalat.

17 Inchide bine sacii de gunoi si arunca-i imediat ce s-au strans pentru a nu te confrunta cu mirosuri sau furnici din cauza lor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului