Amenajarea casei

#scoici #decoratiuni scoici #decoratiuni marine

Cum sa decorezi cu scoici

Scoicile reprezinta o modalitate ingenioasa de a decora locuinta, in sezonul estival. In combinatie cu nisip sau pietricele colorate, scoicile vor oferi locuintei tale o atmosfera proaspata, de vacanta.
 

Decoratiuni pentru masa


Pentru a decora masa sau alte obiecte de mobilier din casa ta, umple o vaza cilindru cu putin nisip si adauga si una sau doua scoici mai mari, care sa atraga atentia. In jurul vazei, mai poti aranja cateva scoici mai mici, de diverse culori.
 

Perdea pentru dus estivala


Pentru o atmosfera estivala si in baie, poti accesoriza perdeaua de la dus cu cateva scoici. Scoate toate scoicile din borcanele cu amintiri din vacanta de la mare, fa o gaura in scoicile preferate si apoi aseaza-le pe o sfora.

Intinde sfora deasupra perdelei de la dus. Poti face si decoratiuni individuale, pe care sa le agati de inelele de la perdea.
 

Un bol de scoici


Bolul din scoici este o metoda interesanta de a decora cu scoici. Daca ai o scoica mai mare, de forma unui bol, umple-o cu scoici mai mici, de diferite marimi si culori. Poti presara si putin nisip sau cateva pietricele sau bile din sticla colorata.
 

Decoratiuni pentru biblioteca


Scoicile mari, asezate individual, sunt extrem de atractive pentru decorarea bibliotecilor si a rafturilor. Alege scoici frumoase, mari, de diverse culori, pe care sa le inserezi printre ale decoratiuni din biblioteca.
 

Eleganta marii in baie


Daca vrei sa imprimi baii tale o atmosfera subtila a marii, scoicile sunt accesoriile perfecte. Alege un bol din ceramica colorata, in culori marine, si umple-l cu scoici de diverse marimi si culori. Aseaza bolul la vedere, pe un raft curat si aerisit.
 

Scoici inramate


Pentru decorarea baii sau a altor incaperi mici, poti folosi scoicile inramate. Lipeste scoicile de un carton si apoi inrameaza. Agata acolo unde iti doresti, pentru un plus de stil si prospetime.
 

Accesorii pentru birou


Scoicile mari, bine definite, cu o greutate mai mare, pot fi folosite ca obiecte de decor pentru biroul tau. Le poti folosi si pentru a-ti aminti de diverse lucruri pe care ti le-ai notat.

Ghirlande de vara


Pentru un aspect marin, poti impodobi ferestrele cu ghirlande de scoici. Agata pe o sfoara mai multe scoici, de diverse marimi si culori. Cu aceste ghirlande poti decora si alte spatii si colturi din casa ta.
 

Plaja la tine in casa


Umple o vaza joasa si lunga cu nisip, pietricele, bile colorate si iarba. Adauga apoi in iarba si nisip cateva scoici. Daca vrei ca iarba sa reziste mai mult, o poti uda din cand in cand cu apa.
 

Tablou 3D


Intr-o vaza din sticla transparenta aseaza o poza din vacanta la mare. Umple baza cu putin nisip si adauga si cateva scoici.

Suport pentru lumanari


O idee ingenioasa de a folosi scoicile la tine in locuinta este sa creezi chiar tu suporturi pentru lumanari. Lipeste scoicile pe o cutie mica patrata, in care sa incapa lumanarea. Presara si putin nisip.
 

Coronita de scoici


Coronitele din scoici sunt ideale pentru decorarea locuintei tale in sezonul estival. Fa o coronita din diverse ierburi si lipeste printre ele cateva scoici, de diverse marimi. Agata apoi coronita la intrarea in casa sau in alte locuri la vedere.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare