Amenajarea casei

#curatare casa #spalatul geamurilor #curatenie casa #sticla #curatare sticla

Cum sa cureti sticla fara batai de cap

Curatarea sticlei este o corvoada ori de cate ori faci curatenie in casa. Invata care sunt cele mai eficiente solutii pentru a sterge geamurile, portiunile din sticla ale mobilei, rafturile, tablourile si celelalte obiecte care au sticla in ele. Vei termina aceasta sarcina mai repede, iar rezultatul va fi optim.

 

Curatarea sticlei pe etape


Ferestrele pot deveni foarte murdare in urma unor furtuni. Particule de praf si pamant se lipesc de sticla, care apoi sunt greu de inlaturat. La fel se intampla cu stropii de mancare ajunsi pe suprafetele de sticla din bucatarie.

Foloseste o carpa de bumbac si apa calduta pentru a sterge primul strat de murdarie. Dupa ce inlaturi baza poti sa treci la curatarea propriu-zisa.

Geamurile trebuie spalate pe interior si exterior de cateva ori pe an. Este bine sa alegi o zi innorata, deoarece soarele usuca rapid solutiile de curatat si iti va fi mai greu sa dai lustru sticlei.

Peria pentru inlaturarea detergentului trebuie folosita pe vertical, pe una dintre partile sticlei si pe orzontal, pe partea cealalta. Astfel vei vedea mai clar unde au mai ramas linii care trebuie inlaturate.
 

Solutii naturale: apa, otet, carpa si ziar


Daca obisnuiesti sa folosesti metode traditionale, atunci aceasta combinatie este potrivita pentru tine. Pune intr-un vas 1 parte otet la 4 parti de apa si amesteca. Foloseste o carpa care nu lasa scame sau chiar piele de caprioara pentru a freca sticla si a-i reda stralucirea. Folosirea unui ziar este la fel de eficienta, acesta lasand o pelicula pe sticla care tine departe murdaria.

O solutie naturala, facuta in casa, pentru curatarea sticlei, poate fi compusa din cate o cana de apa si una de alcool si o lingura de otet. Pune solutia intr-o sticla cu pulverizator si foloseste solutia ca pe un spray de curatare. Foloseste aceasta solutie pentru a curata oglinda.

 

Solutii profesionale: mop, detergent special, aparat cu abur


Daca esti adeptul produselor moderne, achizitioneaza un mop special pentru curatarea suprafetelor verticale. Te fereste de accidente, este usor de folosit si eficient in curatarea ferestrelor pe exterior. Inmoaie buretele mopului intr-un detergent special pentru curatarea sticlei.

O alta varianta de curatare, moderna si foarte eficienta, o reprezinta aparatele de curatat cu jet de abur. Aburul dizolva grasimile si orice alte urme de pe sticla, facand posibila o curatare fara efort. Aburul este practic si pentru ca igienizeaza suprafetele.
 

Curatarea paharelor de sticla


Paharele de cristal si cele speciale, de foarte buna calitate, sunt vulnerabile si impun anumite restrictii: paharele nu ar trebui sa fie puse in masina de spalat vase, din cauza ca exista riscul de zgariere ; nu ar trebui spalate cu apa fierbinte si nici cu un lucru abraziv. Astfel de pahare delicate trebuie spalate manual , intr-o chiuveta pe fundul careia ai pus un prosop moale. Foloseste apa calduta atat pentru curatare, cat si pentru clatire, evitand diferentele de temperatura.

In unele cazuri paharele au un aspect tulbure. Amesteca apa cu putin amoniac si clateste paharul. O alta solutie este sa scufunzi paharul in otet si sa-l lasi o vreme asa inainte de spalare.

Sursa foto: dundeecleaningservices.co.uk
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare