Amenajarea casei

#mobila #camera #lemn #parchet

Cum sa cureti mucegaiul de pe parchet

Podeaua din lemn poate dezvolta mucegai daca in camera respectiva umiditatea este foarte mare sau daca apa de pe aceasta nu se evapora timp de mai multe ore. De asemenea, inundatiile aduc o predispozitie majora in acest sens. In cazul in care observi aparitia unei zone cu mucegai, respecta urmatorii pasi:


1 Sterge zona de parchet cu mucegai cu un servetel umed , cu sapun sau cu detergent special pentru parchet.

2 Cu ajutorul unei raclete, razuieste cea mai mare parte a mucegaiului de pe parchet. Nu folosi o racleta sau un obiect foarte ascutit, pentru a nu zgaria parchetul. De asemenea, nu este bine sa apesi foarte tare. Foloseste miscari lejere, in directia fibrelor lemnului.

3 Foloseste un burete abraziv sau o foaie de smirghel foarte fin pentru a curata si mucegaiul din profunzime. Daca observi ca parchetul incepe sa se macine, cauta un burete putin mai fin, deoarece portiunea respectiva de lemn va aparea diferita fara de celelalte. In cazul in care parchetul este lacuit si neted, realizeaza aceasta operatiune cu o carpa uscata.

4 Curata zona de parchet cu mucegai cu o solutie din apa, detergent pentru lemn si putin clor. Clorul dezinfecteaza si omoara bacteriile, impiedicand dezvoltarea ulterioara a mucegaiului. Folosit in stare pura sau in cantitati mari, afecteaza lacul si calitatea lemnului.

De asemenea, poti adauga in apa putina solutie antimucegai din comert. Inmoaie o laveta in solutie si stoarce-o foarte bine inainte de utilizare.

5 Dupa ce podeaua s-a uscat, verifica aspectul zonei afectate. Este bine sa folosesti un ventilator pentru o uscare sigura si rapida.

Daca este necesar, netezeste inca o data suprafata, iar lacul a fost indepartat sau afectat, atunci aplica un strat similar cu cel initial.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului