Amenajarea casei

#mobila de bucatarie #mobila #curatenie in bucatarie #bucatarie

Cum sa cureti mobila de bucatarie

mobila de bucatarie se murdareste usor din cauza urmelor de grasime, stropi de ulei si resturi de mancare. Cand faci curatenie in bucatarie , este bine sa cureti si mobila, pentru ca petele sa nu devina dificil de inlaturat.

Pentru a curata si a intretine corespunzator mobila de bucatarie, trebuie sa tii cont de materialul din care este realizata. Poti folosi produse disponibile pe piata sau poti folosi solutii de curatat facute in casa.

1 Solutii facute in casa

Sucul de lamaie este un dezinfectant si antiseptic natural, capabil sa distruga bacteriile, virusurile si alti germeni. Desi nu este atat de eficient in curatat precum bicarbonatul de sodiu, sucul de lamaie poate fi folosit pentru degresarea suprafetelor. Zeama fructului este inofensiva pentru animale si copii.

Foloseste un detergent usor, in combinatie cu apa, pentru a curata bufetul. Dilueaza o parte de detergent sau sapun lichid in doua parti de apa calda si sterge suprafetele cu ajutorul unui burete.

Otetul este intotdeauna un ingredient util in bucatarie, chiar si pentru curatenie. Prepara o solutie in care pui jumatate otet, jumatate apa, pentru a indeparta petele si resturile adunate pe suprafata mobilei. Otetul poate fi combinat si cu ulei de masline (o parte otet, o parte ulei), se stoarce laveta si se curata mobila de bucatarie (din lemn).

2 Cum cureti bucataria din pal

Bucatariile din pal melaminat trebuie ferite de umezeala, deoarece placile pot sa se umfle. Mobila de bucatarie poate fi stearsa cu grija, cu o carpa pe care pui putin detergent lichid . In caz contrar, mobila se curata cu o carpa uscata si cu solutii speciale pentru curatat palul. O alta solutie de curatat poate fi obtinuta din bere calda. Bufetul de bucatarie din pal poate fi sters si cu solutii de spalat geamurile. Inalbitorii si solutiile de curatat pe baza de alcool sunt nerecomandate pentru pal.

3 Cum cureti mobila din MDF

Mobila din PDF este mai pretentioasa in ceea ce priveste intretinerea. Fronturile bucatariei se curata cu o carpa moale, usor umeda, folosind produse de curatare pe baza de apa si care nu zgarie suprafetele. In cazul MDF-ului, trebuie avut in vedere faptul ca nu se foloseste niciodata o solutie de curatat care contine alcool, solventi chimici, geluri diluante, acetona sau altfel de substante asemanatoare.

4 Mobilierul din sticla

Partile de sticla ale mobilei de bucatarie pot fi curatate usor, cu o carpa moale si o solutie de curatare pentru geamuri. Sterge-le bine de praf si lustruieste-le, acolo unde este cazul, pentru ca interiorul sa se poata vedea din afara.

5 Nu uita zonele ascunse

Mobila de bucatarie trebuie curatata bine atat in partea de sus, din apropierea tavanului, cat si in partea de jos, de la podea. Aceste zone sunt colectoare de praf si trebuie aspirate cu atentie.

Scoate vasele si ustensilele de bucatarie din bufet cel putin o data pe an si sterge mobila pe interior, curatand rafturile, sertarele si toate celelalte spatii interne. Sterge apoi bine suprafetele, pentru a nu ramane lichid.

Sursa foto : ehow.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare