Amenajarea casei

#solutii #bio #casa #curatenie

Cum sa cureti casa fara sa pui copiii in pericol

Toate mamicile incearca sa pastreze un mediu cat mai curat in casa pentru a nu pune in pericol sanatatea copiilor. Insa unele produse de curatat pot fi toxice pentru micuti. Nu trebuie sa fie neaparat ingerate de acestia sa devina periculoase ci simpla inhalare a lor poate sa provoace reactii alergice. Iata cateva sugestii despre ce tip de solutii de curatat sa folosesti pentru a-ti proteja copiii:

Produsele naturale sunt foarte eficiente daca stii cum sa le folosesti. In plus, acestea nu cauzeaza iritatii ale pielii sau ale plamanilor si nu sunt periculoase pentru copii si animalute.


1 Bicarbonat


Bicarbonatul este foarte eficient pentru absorbirea mirosurilor neplacute.

De asemenea, este o solutie nonabraziva ideala pentru curatarea diverselor suprafete din baie si bucatarie.

Combina bicarbonatul cu detergent pentru vase si curata cada si chiuveta cu mixtura obtinuta.

Vei observa ca bicarbonatul se va dovedi la fel de eficient ca produsele pe baza de clor care din pacate sunt toxice mai ales pentru copii.


2 Otet


Otetul omoara microbii, virusurile si circa 99% dintre bacteriile din casa. Foloseste o sticla cu pulverizator pentru a curata toaleta cu otet.

Pentru oglinzi, geamuri si alte suprafete din sticla foloseste o solutie formata din apa si otet (1:1).

Gresia si faianta o poti curata tot cu o solutie formata din apa si otet in care ai adaugat cateva picaturi de ulei esential, pentru a inlatura mirosul neplacut.


3 Detergenti bio


Detergentul bio contin enzime de curatare si ingrediente active naturale, extrase din plante, nontoxice, ceea ce-l face ideal pentru familiile ce au bebelusi.

Printre ingredientele principale folosite la detergentii bio se numara citrice, aloe vera, nuca de cocos, extrase naturale din legume, soia, uleiuri esentiale de lavanda, musetel si eucalipt.


Citeste mai multe despre:

 



Alte sfaturi pentru a-ti proteja copiii:

 

  • Nu lasa produsele de curatat la indemana copiilor. Eventual tine-le intr-un dulapior pe care il poti inchide, nicidecum la vedere, sub chiuvete, locuri in care micutii pot ajunge foarte usor.
     
  • Evita sa amesteci solutiile intre ele pentru ca poti provoca reactii chimice ce duc la eliberarea de mirosuri “intepatoare”, ce pot provoca iritatii copiilor. De exemplu, evita amestecurile de tipul clor cu amoniac, foarte periculos pentru persoanele cu astm si probleme respiratorii .
     
  • Asigura-te ca locuinta este bine aerisita si ventilata in caz ca faci curatenie si folosesti diverse solutii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea