Amenajarea casei

#trusa unelte #ciocan #trusa de scule #unelte reparatii

Cum sa cumperi o trusa de scule

Sculele pe care le-ai strans in decursul vremii au ajuns pe diverse rafturi prin balcon, camara, in garaj sau in portbagajul masinii. Fa ordine si achizitioneaza o trusa de scule potrivita, pentru ca fiecare unealta de lucru sa aiba un loc asigurat.

Iata ce poti face pentru a cumpara o trusa de scule potrivite:

1 Aduna si sorteaza sculele

Nu-ti fa iluzii ca absolut toate uneltele vor incapea intr-o anumita cutie, pe care o poti gasi pe piata. Formele, marimile si instructiunile de depozitare ale acestora sunt atat de variate incat este greu de crezut ca poti cumpara o cutie compartimentata in asa fel incat sa se potriveasca tot ce ai cumparat de-a lungul timpului.

Aduna-le pe toate si apoi sorteaza-le in functie de tipul lor. De exemplu, ar fi bine sa ai o grupa numai cu surubelnite, alta cu ciocane s.am.d. Dupa ce le-ai impartit dupa criterii de folosinta, vei avea o idee mai clara despre ce tip de recipient ai nevoie pentru depozitare. Se poate sa fie nevoie de mai multe cutii sau recipiente.

2 Alege trusa potrivita

Cauta una sau mai multe truse de scule potrivite pentru uneltele pe care le ai tu. Vei putea gasi diverse tipuri de truse de scule, de la cele mici, din plastic, pana la cele de dimensiuni mari, fabricate din metal. Pentru mai multa eficienta, ai putea alege o cutie care se poate desface si isi dubleaza suprafata.

Acorda o importanta deosebita sculelor care au nevoie de o depozitare speciala, pentru ca acestea sa se pastreze in conditii optime. De asemenea, cauta cutii compartimentate pentru acele scule de mici si foarte mici dimensiuni, care altfel se amesteca sau se pierd usor: piulite, suruburi, saibe etc.

De exemplu, poti opta pentru o valiza pentru scule alcatuita din cutiute de plastic de marimi diferite. Un astfel de produs poate fi izolat cu bureti si are o inchidere de siguranta. Valiza este buna pentru depozitarea sculelor marunte. In cazul sculelor mari se poate achizitiona o cutie de scule de plastic, mai incapatoare si mai putin compartimentata. Un astfel de produs este ieftin, pretul fiind situat undeva la 6 lei.

Pentru uneltele masinii poti opta pentru o trusa pentru scule cu organizator. Aceasta este utila pentru depozitarea si transportul accesoriilor pentru masina. Un astfel de produs costa in jur de 70 lei.

3 Achizitioneaza scule cu trusa proprie

Cea mai simpla metoda de a pastra ordinea in cutia de scule este sa cumperi unelte care se achizitioneaza in propria lor trusa. Tot ce mai ai de facut este sa gasesti un raft unde sa o depozitezi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea