Amenajarea casei

#living #mobila #mobilier living #amenajare living

Cum sa aranjezi mobila intr-un living mare

Daca unii se plang ca nu au destul loc de , altii au probleme in a amenaja un spatiu prea generos, mai ales cand vine vorba de , camera cea mai expusa din casa. Iata cateva variante de amenajare care sa te inspire si ajute in amenajarea livingului.

1 Imparte un spatiu mare in mai multe spatii mici, cu ajutorul seturilor de mobila. Daca ai un semineu , pune in fata lui doua scaune confortabile. Intr-un colt al camerei, plaseaza televizorul si o canapea, creand o zona de distractie si socializare. O a treia zona ai putea amenaja langa fereastra, unde poti plasa un fotoliu si rafturile cu carti si reviste.

2 O alta modalitate de a imparti vizual spatiul livingului este cu ajutorul covoarelor. Cu doua covoare mari poti delimita livingul de sau zona de luat masa. Paturile de lana pufoasa peste care asezi niste perne confortabile pot semnala o zona mai intima, de discutii, citit sau servit ceaiul.

3 La fel ca podeaua, tavanul are un rol extrem de important in decoratiunile interioare. Variaza inaltimile tavanelor, pentru a forma zone distincte vizual. Barnele, bordurile sau ramele de pe tavan au un rol precis aici. Daca nu exista din construcita originala a camerei, poti adauga unele din lemn sau din si eventual sa le vopsesti diferit de restul tavanului.

4 Culorile inchise ale peretilor vor face spatiul sa para mai mic.Pentru un living mare, foloseste tonuri calde, dar pastreaza mereu in minte dimensiunea spatiului. Poti vopsi tavanul intr-o culoare diferita de restul peretilor.

5 Decoreaza camera cu piese de mobilier masiv. Aici pot intra bibliotecile imense, pana in tavan, dulapurile mari, canapelele cu multe piese in forma de L sau U, scaunele acoperite cu catifea sau cu alte materiale bogate.

Mesele mari, din lemn sculptat, sunt de impact si iti permiti sa le plasezi cand ai un living mare.
Piesele de arta mari sunt si ele potrivite intr-un astfel de context. Amplaseaza un tablou imens pe un perete la vedere, insa limiteaza-te la maxim doua piese pentru a nu transforma camera intr-o expozitie obositoare.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului