Amenajarea casei

#casa de vacanta #amenajare casa #stil rustic #decor rustic #mobilier casa

Cum sa amenajezi casa de vacanta

A avea  casa de vacanta la dispozitie este o adevarata bucurie, indiferent de anotimp sau frecventa vizitelor, iar amenajarea ei nu presupune decat cateva masuri esentiale: sa fie spatioasa, aerisita, comoda si odihnitoare, astfel incat sa reprezinte o pentru momentele in care vrei sa evadezi din cotidian si sa te deconectezi de la stresul zilnc.


1.  Pastreaza piesele de mobilier esentiale

Casele de vacanta nu au nevoie de sifoniere, dulapuri, biblioteci sau prea multe spatii de depozitare, deci ai ocazia sa faci economie de spatiu. Ideal ar fi sa ai un living mare si deschis, in acelasi spatiu cu bucataria, pentru a beneficia de o zona generoasa de socializare si dormitoare mai mici.

Dormitoarele pot avea saltele puse direct pe podea in loc de paturi, iar fotoliile din living pot fi inlocuite cu perne mari si comode.

Ai grija sa aranjezi mobila din living astfel incat toata lumea sa poata comunica usor si sa nu existe spatii mari intre locurile de stat jos.


2. Alege o tema rustica

Casele de vacanta au aerul unor cabane de munte sau case de tara, tocmai pentru ca majoritatea exact asta sunt. Ai putea lucra la acest aspect, adaugand accesorii surprinzatoare, care sa sublinieze atmosfera rustica.

Alege accesorii din lemn, de tipul instrumentelor vechi de lucru, si amplaseaza-le la vedere. Obiectele de uz frecvent pot fi depozitate intr-o lada de zestre pictata, pe care s-o folosesti si pe post de masa.
Poti face rost de vesela si stergare vechi, cu care sa asezi masa in acelasi .

Nu uita sa amenajezi si un spatiu exterior de socializare, de tipul unei verande sau terase pentru a profita de aerul curat si de gratarele in aer liber.


3. Alege o sursa de incalzire spectaculoasa

Avand in vedere ca nu esti conditionat ca la bloc, poti alege sa construiesti un semineu sau o soba cu lemne, in jurul careia sa se stranga toata lumea. In acest scop, ar trebui sa-ti stabilesti si un loc de depozitare a lemnelor care sa fie la indemana.

Sursa foto: mediaty.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului