Amenajarea casei

#cum sa amenajezi camera copilului cu bani putin #amenjarea camerei copilului #camera copilului

Cum sa amenajezi camera copilului cu cat mai putini bani

 Venirea bebelusului tau pe lume va fi, cu siguranta, cel mai frumos cadou pe care il vei primi de la viata. E un adevarat motiv de bucurie, iar tu vei simti ca esti cel mai fericit om din lume. Trebuie, insa, sa te pregatesti de acest moment si sa nu lasi emotiile sa iti intarzie planurile Pentru amenajarea camerei copilului. Chiar daca apartamentul tau nu este foarte generos, micutul tau va avea nevoie de un spatiu destinat in exclusivitate lui. Vei avea nevoie de un loc din casa unde sa poti pune patutul si o masa pe care poti sa il schimbi, dintr-o pozitie comoda. Daca esti mai norocos si casa in care locuiesti iti permite sa ii dedici o intreaga camera copilului, afla cum poti pregati incaperea cu cat mai putini bani, astfel incat tu si bebelusul sa traiti primele zile din viata de familie in armonie.

Pastreaza o temperatura ideala in camera

Copilul abia nascut este foarte sensibil la orice factor extern, asadar are nevoie de anumite conditii, ca sa se poata odihni si sa te lase si pe tine sa dormi cat mai multe ore pe noapte. Amandoi veti avea nevoie de somn, deci ai grija in primul rand de temperatura pe care o pastrezi in camera lui. Nici frigul, dar nici o temperatura prea ridicata nu il vor lasa sa adoarma linistit, deci asigura-te ca are cu cel mult trei grade Celsius mai mult decat in dormitorul tau. Pentru asta, va fi nevoie sa te pregatesti inca dinainte sa se nasca. E bine sa imbraci macar peretii camerei lui cu o termoizolatie suficient de buna, care sa-ti ia aceasta grija de pe cap. in acest fel, vei avea un consum mult mai mic la intretinerea apartamentului si vei sti ca ai un bebelus care doarme intr-un mediu perfect pentru el.

Ai grija la alergeni

Fiind foarte mic si avand un sistem imunitar destul de subred, va trebui sa acorzi o atentie deosebita obiectelor din casa care ar putea sa il afecteze. Sunt foarte importante cele cu care intra direct in contact. De exemplu, e bine sa ii cumperi lenjerie de pat, pilota sau perna hipoalergenice, ca sa eviti orice reactie a sistemului sau respirator la particulele de praf sau la puf. Indicat ar fi sa ai la indemana macar doua seturi din fiecare, pentru ca se vor murdari destul de repede, dar si pentru ca trebuie sa faci din camera lui un mediu cat mai curat, deci trebuie sa le speli la cateva zile.  

E foarte important sa acorzi o atentie deosebita si materialelor de constructii pe care le folosesti pentru a crea design-ul interior al camerei bebelusului tau. Daca preferi varul, ai grija sa fie unul care iti va apara peretii de mucegai sau alte reactii care pot aparea in timp si care ii pot provoca afectiuni grave, cum ar fi astmul.

Un alt detaliu care va va face traiul mai usor este umiditatea din casa. Daca vei apela la ajutorul unui deumidificator pe timpul verii si de un umidificator in sezonul rece, veti respira un aer placut si sanatos pentru organismele voastre.

Un copil este o binecuvantare, asa ca bucura-te de aparitia lui in viata ta si ofera-i conditii perfecte de trai.

Sursa foto: Shutterstock.com

                                                                                                                                                                              Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului