Amenajarea casei

#brad #instalatie craciun #craciun

Cum sa alegi instalatia luminoasa pentru pomul de Craciun

Instalatia luminoasa a pomului de Craciun este ca cireasa de pe tort, ceea ce inseamna ca incununeaza bradul si ca alegerea acesteia trebuie facuta cu mare grija. Marimea pomului, culorile sau numarul de beculete sunt aspecte importante atunci cand iti doresti ca bradul tau sa fie cel mai frumos.


Marime


In functie de marimea bradului si de cat de luminat iti doresti sa fie acesta, este recomandat sa alegi o instalatie mai mare sau mai mica. Daca bradul este foarte inalt si foarte bogat, ai nevoie de o instalatie care sa aiba cel putin 250 de leduri, astfel incat instalatia sa se aseze cat mai lejer, fara sa para ca sta intr-un mod fortat.


De asemenea, lungimea cablului pe care sunt insirate ledurile trebuie sa aiba cel putin 3 metri. Daca nu gasesti una atata de lunga desi ai un brad mare, ai putea sa achizitionezi doua instalatii mai mici pe care sa le combini.


Instalatie plasa sau sirag


In cazul in care ai un brad foarte mare (cum sunt brazii din gradina) si vrei o instalatie mai impunatoare,  poti achizitiona una tip plasa. Aceste instalatii sunt special create pentru brazii mari, dar si pentru spatiile exterioare (pereti, garduri etc).


Culori


Desi pe piata se gasesc foarte multe instalatii cu beculete in mai multe culori, trebuie sa stii ca instalatiile intr-o singura culoare sunt mai simple, mai elegante si nu se vor demoda niciodata. In plus, acestea sunt mai usor de asortat atunci cand decorezi bradul intr-una sau doua culori.


Opteaza pentru o instalatie cu becuri albe, rosii sau albastre.


Forma becurilor


Daca te-ai saturat de beculetele mici si clasice, fara o forma specifica, poti opta pentru un sirag de beculete in forma de stelute, inimioare sau cutiute de cadouri. Acestea sunt au un impact vizual mai mare decat beculetele simple, asa ca daca te incanta ideea, le poti achizitiona.


Buton de pornire/oprire


Din pacate, foarte multe instalatii de brad nu sunt prevazute cu buton de pornire sau oprice, ceea ce inseamna ca singura solutie este sa scoti stecherul instalatiei din priza. Acest lucru poate deveni suparator si chiar enervant, motiv pentru care este recomandat sa achizitionezi o instalatie care sa aiba un astfel de intrerupator.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului