Amenajarea casei

#cuptor #cuptor aragaz #cuptor de bucatarie #cuptor incorporabil #cuptor electric

Cum sa alegi cuptorul de bucatarie

Alegerea unui poate depinde atat de functionalitatea sa, cat si de aspectul exterior. Cuptoarele incorporabile, cum sunt majoritatea celor disponibile in magazine, te ajuta sa economistesti spatiu pretios in bucatarie, incadrandu-se perfect in mobilier. Chiar si la acestea variantele sunt numeroase: cuptor cu gaz, sau cuptor cu microunde . iata cateva criterii care sa te ajute sa faci alegerea potrivita.

1 Cuptorul care economiseste energie

Daca vrei sa faci economie la factura de gaz sau electricitate, alege un cuptor prin convectie. Acestea functioneaza atat cu gaz cat si cu curent electric. Principiul de functionare este simplu: exista un ventilator in interior care ajuta aerul fierbinte sa circule mai usor in cavitatea cuptorului. Este mult mai eficient decat cuptorul clasic deoarece reduce timpul de coacere cu 30 % si poate folosi si temperaturi mai mici pentru a gati.

Ti se potriveste un astfel de cupor daca vrei sa faci friptura la rotisor, de exemplu, sau coci tot timpul prajituri, paine etc. Este ideal si pentru . Cuptorul prin convectie nu este foarte eficient pentru mancarurile care trebuie gatite in profunzime.

2 Cuptorul cu microunde pentru comozi

Daca preferi si consumi deseori mancaruri semipreparate, atunci cuptorul cu microunde este ideal pentru tine. La fel de eficient este si pentru incalzit rapid o mancare gata preparata sau un sandvis.

Marile sale avantaje sunt ca este extrem de rapid, poate fi programat, nu trebuie montat si ocupa foarte putin spatiu in bucatarie. Poate fi plasat pe o masa, pe frigider sau pe un raft.

3 Cuptorul inteligent

Daca vrei ca gatitul sa se transforme intr-o placere, alege un cuptor cu destule functii care sa-ti usureze treaba. Cand ajungi intr-un magazin de profil, intreaba despre fiecare model in parte pentru a afla gama intreaga de optiuni pe care o poate avea.

Vei afla ca exista cuptoare care se curata singure, care au timer, termostat , iluminare interioara, grill electric, display care te anunta tot ce se intampla in interior, afisaj digital si multe alte functii.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea